Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřové kotlety s hořčičnou omáčkou

SUROVINY

4 vepřové kotlety
2 lžíce oleje může být česnekový
250ml cidru (kvašený jablečný mošt)
2 lžíce hořčice hrubozrnné francouzské
150ml smetany ke šlehání

POSTUP

Kotlety naklepeme přes potravinářskou folii. Do pánve dáme olej a kotlety při vyšší teplotě opečeme asi 3-4 min z každé strany. Vyjmeme na teplý talíř. Do pánve přidáme cidr a odvaříme přípečky. Vmícháme hořčici a smetanu a povaříme do zhoustnutí. Jako příloha se hodí noky viz. Jak na to.

Při jídle si představte, že sedíte v nějakém hezkém francouzském bistru, popíjíte lahodné víno a vychutnáváte jemnost a zároveň pikantnost pokrmu.

BON APPÉTIT

PS: Toto bylo první jídlo, které jsem uvařila podle Escoffiera (francouzský šéfkuchař), když tenkrát byl veliký problém sehnat cidr. Recept mi přišel nejméně složitý a nejrychlejší.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Strouhanku osmahneme na másle a necháme zchladnout. Meruňky nakrájíme na kostičky. Rozinky zalijeme rumem a necháme odležet. Mandle zalijeme vařící...
Nejdříve si všechny suroviny vyndáme z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme strouhaný sýr a umletá...
Slezinu nakrájíme nebo rovnou naškrábeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Orestujeme na slanině a cibuli nakrájenou slezinu. Zalijeme...

RECEPTY