Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Šalvěj lékařská vzácná to bylina. Je až 1000 druhu šalvěje. Používá se např. na bolesti v krku, různé záněty v podobě bylinného čaje nebo jako kloktadlo. Působí též proti špatnému zažívání, bolestem žaludku a břicha, proti nadměrné plynatosti, při chorobách žlučníku a jater, střevům dodává úlevu od bolesti. Je prostě skvělá. Nedoporučuje se ale při kojení a těhotenství, neboť snižuje produkci mateřského mléka.
1 cibule
1 kg bůčku
Sůl, pepř
2 špetky šalvěje
150 ml vody
Cibule nakrájíme na půl kolečka nebo na větší kostičky. Kůži na bůčku nařežeme. Maso řádně prosolíme, opepříme a posypeme šalvějí. Vše pořádně zapracujeme do masa. Cibuli dáme do pekáče, zalijeme vodou.
Pečeme při 180°C asi hodinu přiklopené, dokud není maso měkké. Potom odklopíme a opečeme kůrčičku, aby byla zlatavá a křupavá.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved