Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřové se šalvějí

Skvělé teplé i studené

SUROVINY

1kg vepřového bůčku
1 celý česnek
sůl
velký svazek šalvěje či hrst sušené
cca 100ml vody

POSTUP

Vepřový bůček na povrchu nařežeme a řádně prosolíme i do spár.

Do pekáčku dáme česnek – celé stroužky a šalvějové lístky. Položíme nasolené maso a podlijeme trochou vody cca 1dl.

Přiklopíme a pečeme při 200°C asi 1 hodinu. Často poléváme ochuceným výpekem. Potom odklopíme a maso krásně opečeme do křupava.

Česnek rozmačkáme do výpeku.

PS: Tento bůček je skvělý teplý i studený. Na chleba si namažu šťávu s česnekem, obložím masem, kyselou okurkou a cibulí. A když to zapijete dobrým červeným vínem či pivem. Hmmmm blaho….

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žebírka. Marinádu ze všech ingrediencí umícháme a maso do ní naložíme. Necháme uležet i 24 hodin. Předehřejeme troubu na 200°C. Na...
Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Lusk rozřízneme a zrníčka přidáme do máslového krému. Rozklepneme vejce pokojové teploty...
Vejce uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Vejce, špekáček, cibuli a špek si připravíme na ¼, okurky na ½....

RECEPTY