Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Skvělé teplé i studené

SUROVINY

1kg vepřového bůčku
1 celý česnek
sůl
velký svazek šalvěje či hrst sušené
cca 100ml vody

POSTUP

Vepřový bůček na povrchu nařežeme a řádně prosolíme i do spár.

Do pekáčku dáme česnek – celé stroužky a šalvějové lístky. Položíme nasolené maso a podlijeme trochou vody cca 1dl.

Přiklopíme a pečeme při 200°C asi 1 hodinu. Často poléváme ochuceným výpekem. Potom odklopíme a maso krásně opečeme do křupava.

Česnek rozmačkáme do výpeku.

PS: Tento bůček je skvělý teplý i studený. Na chleba si namažu šťávu s česnekem, obložím masem, kyselou okurkou a cibulí. A když to zapijete dobrým červeným vínem či pivem. Hmmmm blaho….

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Česnek,zázvor, cibulky, stonky koriandru, kůru, papričku a vše koření rozmíchejte se 2 lžícemi oleje na pastu. Do hrnce nalijte zbylou 1...
Rozpálíme olej nebo máslo a přihodíme cibuli. Jemně orestujeme a přidáme kari pastu (dle toho jak máme rádi pálivé). Přisypeme...
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme žloutek, rozehřátý tuk a špetku soli....

RECEPTY