Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřové srdce na smetaně

Dříve se takto připravovali pličky na smetaně, teď se ale špatně shánějí tak používám srdce.

SUROVINY

3 vepřová srdce
1l vody
3 bobkové listy
10 kuliček pepře
8 kuliček nového koření
1 cibule
2 lžíce másla
250g smetany ke šlehání
2 – 3 lžíce hladké mouky
2 lžíce octa
sůl, pepř
špetka cukru

POSTUP

Srdce očistíme pod proudem vody (někdy v útrobách bývá sražená krev)

Maso zalijeme studenou vodou, jen tak aby bylo ponořené. Osolíme. Přidáme všechno koření. Dáme vařit do změknutí.

Měkké maso vyndáme. Necháme trochu vychladnout a pokrájíme na malé kostičky.

Vývar scedíme, abychom se zbavili koření.

Cibuli nakrájíme najemno. Máslo zpěníme a na něm zesklovatíme cibuli.

Přihodíme pokrájené maso. Orestujeme. Zalijeme vývarem z masa.

Ještě osolíme, opepříme. Necháme povařit cca 5 min. Přilijeme smetanu, v které jsme rozmíchali cca 2 lžíce hladké mouky a vaříme asi 15 min, aby se mouka provařila.

Pokud se nám omáčka zdá málo hustá, musíme ji ještě jednou zahustit. Pokud je příliš hustá, přilijeme vodu.

Ochutíme octem a cukrem.

PS: Podáváme s houskovým či karlovarských knedlíkem.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, ořechy, změklé máslo, vejce a kakao. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, ořechy, změklé máslo, vejce, rum a kakao. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme...
Pstruhy omyjeme a vyfiletujeme. Filety si uložíme do chladničky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Grep pořádně pod horkou vodou...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si rozpálíme na 180°C. Formu na bábovku si vymažeme tukem, (já nejradši používám sádlo) a vysypeme strouhankou nebo hrubou...
Mléko osolíme a dáme vařit. Rýži pořádně propláchneme vodou a vsypeme do mléka. Pozvolna vaříme doměkka na kaši. Kaši necháme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x