Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Dříve se takto připravovali pličky na smetaně, teď se ale špatně shánějí tak používám srdce.
3 vepřová srdce
1l vody
3 bobkové listy
10 kuliček pepře
8 kuliček nového koření
1 cibule
2 lžíce másla
250g smetany ke šlehání
2 – 3 lžíce hladké mouky
2 lžíce octa
sůl, pepř
špetka cukru
Srdce očistíme pod proudem vody (někdy v útrobách bývá sražená krev)
Maso zalijeme studenou vodou, jen tak aby bylo ponořené. Osolíme. Přidáme všechno koření. Dáme vařit do změknutí.
Měkké maso vyndáme. Necháme trochu vychladnout a pokrájíme na malé kostičky.
Vývar scedíme, abychom se zbavili koření.
Cibuli nakrájíme najemno. Máslo zpěníme a na něm zesklovatíme cibuli.
Přihodíme pokrájené maso. Orestujeme. Zalijeme vývarem z masa.
Ještě osolíme, opepříme. Necháme povařit cca 5 min. Přilijeme smetanu, v které jsme rozmíchali cca 2 lžíce hladké mouky a vaříme asi 15 min, aby se mouka provařila.
Pokud se nám omáčka zdá málo hustá, musíme ji ještě jednou zahustit. Pokud je příliš hustá, přilijeme vodu.
Ochutíme octem a cukrem.
PS: Podáváme s houskovým či karlovarských knedlíkem.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved