Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Plněná pečeně kostivalem, či kopřivou nebo špenátem

Poslední dobou se píše, že je kostival toxický, ale to psalo i o houbách. Někdy je jedovaté mléko, nezdravá vejce apod. Tak záleží na Vás, čím si maso naplníte. My jednou za rok jehněčí maso naplníme kostivalem.

SUROVINY

1 kg pečeně vepřové ale můžete použít i jehněčí
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citronu
150ml vody
1 lžíce hořčice
2 lžíce oleje
1 lžíce nasekané petržele

Nádivka:
1 cibulka
2 lžíce oleje
200g kostivalu nebo kopřivy, špenátu, bršlice
3 – 5 lžic vody
50 – 70g kozího sýra
2 lžíce nasekaných buráků
pepř

POSTUP

Nejdříve si připravíme nádivku. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na oleji. Přihodíme nasekané listy kostivalu (kopřivy, špenátu, bršlice) a trochu podlijeme. Podusíme. Odstavíme. Přidáme nasekané buráky. Opepříme.

Do pečeně vykrojíme v prostředku otvor. Ale nedokrojíme dokonce, aby nám náplň nevypadávala. Pečeni postavíme na nedokrojenou řeznou stranu a otvor naplníme směsí kostivalu a sýra. Otvor zašpejlujeme nebo zašijeme.

2 lžíce oleje, prolisovaný česnek a šťávu z citronu promícháme a potřeme maso ze všech stran. Osolíme a opeříme. Dáme do pekáče a podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme asi 50 min při 180°C do změknutí.

Maso během pečení potíráme směsí hořčice, oleje a petržele. Nakonec odklopíme, aby mělo maso kůrčičku.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Předehřejeme troubu na 200°C. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme, natřeme česnekem. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Do pekáčku či remosky dáme...
Očištění houby pokrájíme na malé kousky. Na 3 lžících oleje orestujeme houby do měkka. (pokud jsou tvrdé, můžeme podlít vodou a...
Mouku, tuk a sýr zpracujeme na vále na hladké těsto. Dáme ho odpočinout do lednice asi na ½ hodiny. Potom...

RECEPTY