Játra s jablky a cidrem

SUROVINY

800 g jater – vepřová nebo kuřecí (kdo jak má rád)
2 cibule
4 jablka
150 ml cideru
60 g másla (rozdělit na 3x)
1 lžíce cukru
sůl a pepř

Shrnutí

POSTUP

Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme a na 20g másla orestujeme. Na zbylých 20g orestujeme cibuli nakrájenou na půl kolečka krásně do zlatova.

Na talíř nandáme jablka, položíme játra a zasypeme cibulkou.

Podáváme s brambory nebo pečivem.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Všechny ingredience zpracujeme rychle na vále, až bude těsto hladké. Zabalíme do folie a dáme do lednice minimálně na 30...
Připravíme si vývar. Na svítek utřeme máslo, žloutky, umletá nebo naškrabaná játra, mléko, strouhanku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Vše dobře...
Kůži s tukem nařežeme do mřížky. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, prsa na ni položíme nejdřív kůží dolů a opečeme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vyzkoušej recept na jablkové knedlíčky. Rychlé, levné a sladké jídlo, které připravíš jen z jablek, mouky a strouhanky. Jednodušší...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, změklé máslo, vejce a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Objev lehké dezerty s tvarohem! Inspiruj se recepty a pečení s tvarohem z mého webu a zkus jednoduché koláče i...
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x