Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Opečený vepřový jazyk

Hodně lidí nemá vnitřnosti rádo, ale je to škoda. Vždyť zrovna maso z jazyka je tak lahodné, bez tuku a polévka to je přímo bomba.

SUROVINY

3 vepřové jazyky
voda
4 vejce
máslo
Sůl, pepř

POSTUP

Vodu dáme vařit a do vroucí vhodíme omyté vepřové jazyky. Vaříme do změknutí asi 1-2 hodiny. Potom jazyky vyndáme a vložíme do studené vody, aby nám šly dobře oloupat.

Jazyky oloupeme a nakrájíme na plátky. Na rozpálené pánvičce na másle je zprudka opečeme a zalijeme rozšlehaným vejcem. Opepříme, osolíme.

Pánvičku přiklopíme, aby se vejce pěkně zatáhly. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami s petrželkou.

PS: Vývar z jazyků použijeme na polévku s bylinkovou palačinkou. Viz. recepty

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Krůtí prsíčka nakrájíme na proužky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji s máslem do zlatova. Přilijeme vývar,...
Piškotovou roládu upečeme dle základního receptu, viz jak na to. Necháme vychladnout. Našleháme šlehačku s cukrem dotuha. Roládu rozvineme, namažeme tenkou vrstvou džemu. Na...
Troubu si rozpálíme na 200°C. Plátky toustového chleba pomocí válečku na těsto rozválíme do tenka. Formu na muffiny vymažeme máslem a vyložíme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, cukr, ořechy. Zamícháme. Přidáme rozpuštěné máslo, mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vše pořádně promícháme....
Saláty očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na sousta. Maliny probereme a pár si jich schováme na ozdobu. Ze zbytku připravíme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...
Při pečení se často setkáváme s otázkou: Jaký tuk je nejlepší použít do těsta? Výběr správného tuku může zásadně ovlivnit...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x