Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Opečený vepřový jazyk

Hodně lidí nemá vnitřnosti rádo, ale je to škoda. Vždyť zrovna maso z jazyka je tak lahodné, bez tuku a polévka to je přímo bomba.

SUROVINY

3 vepřové jazyky
voda
4 vejce
máslo
Sůl, pepř

POSTUP

Vodu dáme vařit a do vroucí vhodíme omyté vepřové jazyky. Vaříme do změknutí asi 1-2 hodiny. Potom jazyky vyndáme a vložíme do studené vody, aby nám šly dobře oloupat.

Jazyky oloupeme a nakrájíme na plátky. Na rozpálené pánvičce na másle je zprudka opečeme a zalijeme rozšlehaným vejcem. Opepříme, osolíme.

Pánvičku přiklopíme, aby se vejce pěkně zatáhly. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborami s petrželkou.

PS: Vývar z jazyků použijeme na polévku s bylinkovou palačinkou. Viz. recepty

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Dáme vařit těstoviny dle návodu. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, ančovičky. Až se ančovičky rozpustí, přidáme pokrájené listy bršlice...
Na másle orestujeme mrkev, cibuli, zázvor, vše nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Zalijeme smetanou. Přidáme brambory nakrájené...
Do mísy dáme mák, mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici a kůru z pomeranče. Zamícháme. Přidáme mléko, ve kterém jsme...

RECEPTY