Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřové maso v pivní omáčce

Tak co? Dali jste si bramborové placky na sladko, nebo to nemáte rádi? Konečně si k nim připravíme tento recept. Komplet bramborových placek, zelného salátu a masa v pivní omáčce je prostě výborné. Toto je oblíbené jídlo mého mladšího syna.

SUROVINY

500g vepřové plece
2 cibule
2 lžíce oleje
125ml světlého piva
125ml smetany
1 lžíce kremžské hořčice
sůl, pepř

POSTUP

Očištěné maso nakrájíme na plátky – medailonky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a opečeme. Když je maso opečené, nalijeme pivo a smetanu. Přidáme hořčici. Osolíme, opepříme. Dusíme pod pokličkou do změknutí. Potom poklici odklopíme a vše zredukujeme na takovou emulzi, která obaluje maso.

PS: Maso podávat s bramborovými plackami a zelným salátem

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, mák, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme vejce...
V roce 2020 na Nový rok jsem pro milovníky sladké snídaně připravila pomerančové palačinky (recept najdete na blogu), tak letos něco...
Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a pokapeme mlékem. Dáme stranou. Změklé máslo utřeme se žloutky. Přidáme...

RECEPTY