Jehněčí či skopové s majoránkovou omáčkou

Já měla v mrazáku jehněčí kotletky, ale jde to uvařit z jiné části i druhu masa.

SUROVINY

750g jehněčího, skopového, ale může být i vepřového masa
150 ml vody nebo vývaru – viz základní recepty
1 lžíce sádla nebo másla nebo oleje
1 větší cibule
3 – 4 stroužky česnek
velká špetka majoránky
sůl, pepř

Shrnutí

POSTUP

Kotletky osolíme, opeříme a obalíme v hladké mouce nebo maso nakrájíme na kostky a postupujeme stejně. V kastrolu zpěníme sádlo a cibuli nakrájenou najemno. Přidáme maso a orestujeme ho. Zalijeme vodou nebo vývarem. Dusíme do měkka. Přidáme česnek, majoránku, sůl a pepř.

PS: Skopová rychle stydne, tak by měli být talíře vždy ohřáté.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Lilky nakrájíme na kostky. Posolíme a necháme asi 30 min vypotit. Potom opláchneme a osušíme utěrkou. Do hrnce dáme olej...
Těstem vyložíme formu a propícháme vidličkou. Na másle orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky do křupava. Přihodíme nakrájený pórek na kolečka....
Připravíme si vývar. Na svítek utřeme máslo, žloutky, umletá nebo naškrabaná játra, mléko, strouhanku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Vše dobře...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do hrnce dáme máslo, kmín, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem. Přihodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory...
Všechny ingredience zpracujeme rychle na vále, až bude těsto hladké. Zabalíme do folie a dáme do lednice minimálně na 30...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Objev lehké dezerty s tvarohem! Inspiruj se recepty a pečení s tvarohem z mého webu a zkus jednoduché koláče i...
Konečně je tu jaro! Slunce hřeje, tráva se zelená a ptáci zpívají – ideální čas sbalit deku, košík a vyrazit...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x