Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jehněčí či skopové s majoránkovou omáčkou

Já měla v mrazáku jehněčí kotletky, ale jde to uvařit z jiné části i druhu masa.

SUROVINY

750g jehněčího, skopového, ale může být i vepřového masa
150 ml vody nebo vývaru – viz základní recepty
1 lžíce sádla nebo másla nebo oleje
1 větší cibule
3 – 4 stroužky česnek
velká špetka majoránky
sůl, pepř

POSTUP

Kotletky osolíme, opeříme a obalíme v hladké mouce nebo maso nakrájíme na kostky a postupujeme stejně. V kastrolu zpěníme sádlo a cibuli nakrájenou najemno. Přidáme maso a orestujeme ho. Zalijeme vodou nebo vývarem. Dusíme do měkka. Přidáme česnek, majoránku, sůl a pepř.

PS: Skopová rychle stydne, tak by měli být talíře vždy ohřáté.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy, skořici a změklé máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes...
S přípravou téhle buchty určitě rády pomohou vaše děti. Všechny ingredience na těsto zpracujeme buď v míse, nebo na vále, či v robotu....
Sušené švestky namočíme do alkoholu a přidáme vodu, aby byly potopené. Necháme odležet 24 hodin. Druhý den pokrájíme slaninu na...

RECEPTY