Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Recept z francouzského 5chodového menu
1/2 kg vepřového bůčku
300 ml bílého suchého vína na podlití
2 špetky soli
pepř, kmín
voda na podlévání
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8 hodin. Připravuje se z vepřového, ale i kachního, či husího masa.
Maso pokrájíme na malé kostičky, promícháme se solí, zalijeme vínem a na středním plameni a za občasného zamíchání necháme probublávat. Za hodinku zmírníme plamen na minimum, hrnec uzavřeme poklicí a necháme bublat asi 3 hodiny.
Máte-li pocit, že se maso začíná smažit, můžete lehce podlít vodou (nebo vínem). Maso by se mělo úplně „rozpadávat“. Hotové maso rozmačkáme, dáme do sklenice a uzavřeme.
Můžete podávat s různými zeleninovými saláty, s jarní cibulkou a ředkvičkami, s kyselými okurčičkami a nebo s kdoulovým pyré, cibulovou marmeládou atd.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved