1/2 kg vepřového bůčku
300 ml bílého suchého vína na podlití
2 špetky soli
pepř, kmín
voda na podlévání
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8 hodin. Připravuje se z vepřového, ale i kachního, či husího masa.
Maso pokrájíme na malé kostičky, promícháme se solí, zalijeme vínem a na středním plameni a za občasného zamíchání necháme probublávat. Za hodinku zmírníme plamen na minimum, hrnec uzavřeme poklicí a necháme bublat asi 3 hodiny.
Máte-li pocit, že se maso začíná smažit, můžete lehce podlít vodou (nebo vínem). Maso by se mělo úplně „rozpadávat“. Hotové maso rozmačkáme, dáme do sklenice a uzavřeme.
Můžete podávat s různými zeleninovými saláty, s jarní cibulkou a ředkvičkami, s kyselými okurčičkami a nebo s kdoulovým pyré, cibulovou marmeládou atd.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved