Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Rillettes z vepřového masa

Recept z francouzského 5chodového menu

SUROVINY

1/2 kg vepřového bůčku
300 ml bílého suchého vína na podlití
2 špetky soli
pepř, kmín
voda na podlévání

POSTUP

Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8 hodin. Připravuje se z vepřového, ale i kachního, či husího masa.

Maso pokrájíme na malé kostičky, promícháme se solí, zalijeme vínem a na středním plameni a za občasného zamíchání necháme probublávat. Za hodinku zmírníme plamen na minimum, hrnec uzavřeme poklicí a necháme bublat asi 3 hodiny.

Máte-li pocit, že se maso začíná smažit, můžete lehce podlít vodou (nebo vínem). Maso by se mělo úplně „rozpadávat“. Hotové maso rozmačkáme, dáme do sklenice a uzavřeme.

Můžete podávat s různými zeleninovými saláty, s jarní cibulkou a ředkvičkami, s kyselými okurčičkami a nebo s kdoulovým pyré, cibulovou marmeládou atd.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy, změklé máslo, a lžičku perníkového koření. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme...
Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci na oleji osmahneme šalotku a česnek asi tak 5 min. Zalijeme...
Čokoládovou omáčku uvaříme, aby nám vychladla. Můžete den předem. Palačinky upečeme dle návodu a namažeme džemem. Smetanu našleháme. A potom...

RECEPTY