Co dělat s přebytkem rebarbory: 3 jednoduché nápady, jak ji chutně využít

Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už nevíš, co s ní? Tady máš tři tipy, jak ji rychle a chutně zpracovat. A navíc: některé z těchto receptů najdeš rovnou na našem webu!

1. Rebarborový koláč – klasika, která nikdy nezklame

Sladký korpus, šťavnatá rebarbora a třeba drobenka navrch. Skvělý způsob, jak využít rebarboru a potěšit celou rodinu. Vyzkoušej naše koláčky s rebarborou a jahodami – sladkost jahod krásně vyváží kyselost rebarbory. Nebo klasický mřížkový koláč.

2. Rebarborová marmeláda s vanilkou

Rebarboru nakrájej na malé kousky, zasyp cukrem, přidej citronovou šťávu a pravou vanilku nebo vanilkový extrakt který si můžete jednoduše vyrobit doma. Nech chvíli pustit šťávu a pak vař do zhoustnutí. Hotovou marmeládu nalij do skleniček. Výsledkem bude voňavá dobrota, kterou můžeš použít do jogurtu, na lívance nebo na chleba s máslem.

3. Domácí sirup z rebarbory

Sirup je osvěžující a ideální do limonád nebo koktejlů. Uvař rebarboru s cukrem a vodou, sceď a nalij do lahví. U nás najdeš i tipy, jak podobný sirup ze šípku zavařit a uchovat co nejdéle – princip je velmi podobný!

Bonus: Rebarborový crumble

Pokud máš rád/a rychlovky do trouby, připrav si crumble – třeba místo jahod použij rebarboru, nebo obojí dohromady. Kombinace sladké drobenky a kyselého ovoce nikdy nezklame.

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a mandle. Zamícháme. Přidáme mléko, vejce a zavařeninu. Vše pořádně...
Nakrájíme švestky na malé kousky. Upečené palačinky naplníme švestkami. Pekáč vymažeme, naskládáme palačinky. Na přeliv vše zamícháme metličkou. Nalijeme na...

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Připravíme vývar - viz základní recepty Na omeletky připravíme těsto, takže všechny ingredience krásně prošleháme. Usmažíme tenké 2 – 3...
Maso očistíme, uděláme do něho větší kapsu. Plátek másla posypeme špetkou tymiánu a vložíme ho do připravené kapsy v mase,...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Přemýšlíš, co upéct z třešní? Objev bublaninu, koláče i muffiny, které si zamiluješ. Sezónní tipy a ověřené recepty...
Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x