Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bůček pečený se šalvějí

Je zima. (to je objev, že? 🙂 ) A proto si můžeme dovolit něco tučnějšího a přihodíme si k tomu něco super zdravého. A když si k tomu ještě nastrouháte křen s pomeranči, tak to bude nakonec super zdravé jídlo.

SUROVINY

1 palice česneku
1 kg bůčku
Sůl, pepř
2 špetky šalvěje
150 ml vody

POSTUP

1 palici česneku rozkrojíme celou na půl. Kůži na bůčku nařežeme. Bůček řádně prosolíme, opepříme a posypeme šalvějí. Vše pořádně zapracujeme do masa. Dáme do pekáče, zalijeme vodou. Pečeme při 180°C asi hodinu přiklopené, dokud není maso měkké. Potom odklopíme a opečeme kůrčičku, aby byla zlatavá a křupavá.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vejce uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Vejce, špekáček, cibuli a špek si připravíme na ¼, okurky na ½....
Krůtí maso umeleme, osolíme, opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Vše řádně promneme, nejlépe to jde rukou. Vytvoříme kuličky. Do woku dáme olej...
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na másle. Přisypeme vypeckované třešně rozkrojené na polovic. Zalijeme vínem a třešně pěkně podusíme....

RECEPTY