Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Další starý recept – z roku 1905. Poměry jsem upravila, ale kurzívou jsem Vám dopsala poznatky ze staré kuchařky.

SUROVINY

2 lžíce sádla nebo oleje
1 cibule
4 vepřové kotlety
hladká mouka na obalení
2 špetky kmínu drceného
200ml vývar (polévky)

POSTUP

Kotlety trochu naklepeme, okraje nasekneme, aby se nám při opékání nekroutily. Osolíme, okmínujeme a zlehka obalíme v hladké mouce.

Na pánev dáme sádlo či olej, přihodíme cibulku najemno nakrájenou a zbytek kmínu. Krátce zpěníme a přidáme obalené kotlety. Maso opečeme po obou stranách asi 5 min. Zalijeme polévkou (vývarem). Maso vyndáme. Omáčku necháme zahoustnouti a na kotlety ji procedíme. Přidáme nasekanou petržílku. K tomu dáváme čerstvé neb smažené brambory.

PS: Já to mám ráda s rýží s cibulkou, které doma říkáme ruská. Zrovna nedávno jsem se dočetla, že je to cibule prorůstová – hybrid sibiřské a kuchyňské cibule. A je
to vytrvalá rostlina.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vále všechny ingredience zpracujeme až je těsto krásně vláčné a hladké. Těsto zabalíme do folie a necháme v lednici asi...
Troubu rozpálíme na 200°C. Čokoládu nasekanou na kousky rozpustíme buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce. Máslo s cukrem našleháme do pěny. Postupně...
Žloutek a cukr rozkvedláme v mléce a bílek našleháme se špetkou soli do sněhu. Postupně do žloutku s mlékem zašleháme mouku a opatrně...

RECEPTY