Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Další starý recept – z roku 1905. Poměry jsem upravila, ale kurzívou jsem Vám dopsala poznatky ze staré kuchařky.
2 lžíce sádla nebo oleje
1 cibule
4 vepřové kotlety
hladká mouka na obalení
2 špetky kmínu drceného
200ml vývar (polévky)
Kotlety trochu naklepeme, okraje nasekneme, aby se nám při opékání nekroutily. Osolíme, okmínujeme a zlehka obalíme v hladké mouce.
Na pánev dáme sádlo či olej, přihodíme cibulku najemno nakrájenou a zbytek kmínu. Krátce zpěníme a přidáme obalené kotlety. Maso opečeme po obou stranách asi 5 min. Zalijeme polévkou (vývarem). Maso vyndáme. Omáčku necháme zahoustnouti a na kotlety ji procedíme. Přidáme nasekanou petržílku. K tomu dáváme čerstvé neb smažené brambory.
PS: Já to mám ráda s rýží s cibulkou, které doma říkáme ruská. Zrovna nedávno jsem se dočetla, že je to cibule prorůstová – hybrid sibiřské a kuchyňské cibule. A je
to vytrvalá rostlina.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved