1 kg bůčku
sůl, pepř
nádivka:
100g strouhanky
50g másla
300g meruněk
100g rozinek
rum
2 lžíce mandlí
petrželka
1 – 2 lžíce smetany
Strouhanku osmahneme na másle a necháme zchladnout. Meruňky nakrájíme na kostičky. Rozinky zalijeme rumem a necháme odležet. Mandle zalijeme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme. Petržel nasekáme. Potom vše smícháme a zvlhčíme smetanou. Necháme odležet.
V bůčku uděláme velikou kapsu a tu naplníme nádivkou. Maso spíchneme špejlemi nebo sešijeme nití. Pozvolna pečeme při 180°C asi 1,5 až 2 hodiny. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved