Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomalu pečené vepřové

SUROVINY

2 kg vepřové krkovice nebo plece
8 stroužků česneku
1 lžíce papriky
100ml oleje
1 citron
2 lžičky soli
snítka saturejky a rozmarýnu

Shrnutí

POSTUP

Česnek utřeme se solí. Z oleje, utřeného česneku, papriky, bylinek nasekaných najemno a šťávy z citronu připravíme marinádu. Papriku použijte dle chuti sladkou nebo pálivou. Já to míchám na půl.

Maso omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou. Dejte až na 24 hodin uležet. Troubu zahřejte na 150°C. Maso i s marinádou vložte do pekáče, přilejte 200 ml vody. Přiklopte a pečte 5 hodin. Odklopte a zvyšte teplotu na 180°C a pečte ještě asi 1 hodinu. Po upečení nechte maso odpočinout. Po 30 min ho natrhejte na kousky a smíchejte se šťávou.

Podávejte s chlebem kyselou okurkou, zeleninou. Dobrá je také k tomu hořčičná majonéza

Majonézu a francouzskou hořčici smícháme 1: 1 a ochutíme pepřem a solí dle chuti.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme špenát. Jednu cibuli nakrájíme najemno. Tu si na 1 lžíci tuku zesklovatíme, přihodíme přebraný špenát. Počítáme na...
Připravený vývar přivedeme k varu a přihodíme kaštany. Povaříme cca 15 min. Ochutíme solí, pepřem a chilli. Ponorným mixerem rozmixujeme....
Ze všech surovin vytvoříme těsto, necháme zabalené ve folii v lednici odpočinout,pak vyválíme plát a vykrajujeme kolečka,ev.jiné tvary.Dáme na plech,můžeme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Šalotku oloupeme a najemno nakrájíme. Na másle ji zesklovatíme. Přilejeme smetanu a vývar. Sýr rozdrobíme nebo nakrájíme a přidáme do...
Do krůtího psa uděláme kapsu. Tu naplníme směsí z nasekaných sušených rajčat, natrhané mozzarely, bazalky a pokrájeného pršuta (50g). Kapsu...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...
Konečně je tu jaro! Slunce hřeje, tráva se zelená a ptáci zpívají – ideální čas sbalit deku, košík a vyrazit...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x