Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Hovězí mám prostě ráda.

SUROVINY

800g hovězího masa (zadní)
asi 3 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje (olivového, slunečnicového, řepkového)
1 cibule
350g menších žampionů
150ml červeného vína
500ml vývaru viz Základní recepty
5 větších sušených rajčat naložených v oleji
větší špetka sekaného rozmarýnu
sůl, pepř

POSTUP

Maso nakrájíme na nudličky či menší kostky, obalíme v hladké mouce. Na 1 lžíci oleje orestujeme obalené maso. Maso dávejte do hrnce postupně, aby se restovalo, ne dusilo. Krásně opečeme, vyjmeme a přidáme další várku.

Když vše orestujete, přidáme druhou lžíci oleje a orestujeme cibuli. Přihodíme žampiony a opečeme je. Zalijeme vínem, provaříme, přidáme vývar. Osolíme, opepříme.

Vrátíme maso. Dusíme, dokud nebude měkké. Přihodíme nakrájená rajčata a špetku rozmarýnu. Prohřejeme 5 – 10 min.

PS: Podávejte s polentovou kaší, kterou připravíte dle návodu na sáčku. Dobré je přihodit přivaření jeden stroužek česneku, jen tak pro vůni.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Krůtí prsíčka nakrájíme na proužky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji s máslem do zlatova. Přilijeme vývar,...
1.) Z ½ těsta vyválíme čtverec 40cm x 40cm. Střed posypeme 3 lžícemi piškotů a hustě poklademe půlkami vypeckovaných meruněk...
Vše hodíme do mixeru a zpracujeme na hladkou hmotu, ale jde to dobře i vidličkou. Pomocí stěrky přendáme do mističky, zabalíme...

RECEPTY