Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vepřová roládka (závitek) se špenátem

Závitky z masa jsou zábavné. A vypadají vždy tak svátečně.

SUROVINY

4 vepřové plátky kýty
balení čerstvého špenátu
2 cibule
2 – 3 stroužky česneku
2 lžíce sádla, oleje či másla
4 plátky sýra gouda.
100ml vody či vývaru

POSTUP

Nejdříve si připravíme špenát. Jednu cibuli nakrájíme najemno. Tu si na 1 lžíci tuku zesklovatíme, přihodíme přebraný špenát. Počítáme na porci asi 2 hrsti. Necháme ho zavadnout, přidáme rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme. Orestujeme. Necháme vychladnout.

Maso naklepeme. Osolíme, opepříme. Rozložíme špenát na maso, položíme plátek sýra a smotáme do závitku. Buď jen spíchneme párátkem či jehlou. Nebo můžeme závitek svázat bavlnkou.

Zbylou cibuli nakrájíme a orestujeme na druhé lžíci tuku. Přidáme rolky a pěkně opečeme. Podlijeme vodou či vývarem a dusíme do měkka.

PS: Podáváme s bramborovou kaší nebo s různými pyré. A ze zbytku špenátu si udělejte třeba polévku.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Dřevnaté konce chřestu odlámeme. Spodky můžeme ještě škrabkou oškrábat. Dáme vařit do osolené vody na 2 – 3 min. Strouhanku opražíme...
Všechny ingredience – máslo, mouku, vanilkový cukr a žloutek zpracujeme na hladké těsto. Dáme vychladit do lednice. Na pomaštěný plech...
Na pánvi rozehřejeme 2 oleje a plátek másla. Osmažíme na něm plátky česneku a cuket. Osolíme a opepříme. Smažte asi tak...

RECEPTY