Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
500g hladké mouky
250g moučkového cukru
250g másla
2 vejce
citronová kůra
špetka prášku do pečiva
Pařížská šlehačka:
500 ml smetany ke šlehání 33%
200 g hořké čokolády (ale děti mají rády spíše mléčnou)
(4 lžíce mascarpone)
Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo, vejce a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky odležet. Druhý den, těsto rozválíme na sílu asi 3 mm. Vykrajujeme kolečka, která vkládáme do formiček na košíčky. Pečeme při 200°C asi 10 min. Necháme vychladnout. Můžeme je nechat nenaplněné v uzavřené dóze. Takto vydrží hooodně dlouho.
Pařížská šlehačka:
Smetanu dáme ohřát až do bodu varu. Čokoládu nasekáme a dáme do misky. Zalijeme horkou smetanou. Mícháme do hladka. Dáme do lednice přes noc vychladit. (nejméně 8 hodin) Druhý den tuto smetanu s čokoládou našleháme. (Pokud chceme, aby byla šlehačka pevnější, hned tam přidáme 4 lžíce mascarpone.) Šleháme nejdříve na rychlejší otáčky a ke konci ubereme, abychom šlehačku nepřešlehaly.
Košíčky plníme před podáváním. Ozdobíme dle fantazie.
PS: Já si tyto košíčky upeču vždy do foroty. Dají se plnit různými krémy, šlehačkou, ořechy, ovocem a podobně.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved