Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Abyste věděli, tak tatarák není jídlo naši současnosti. Já ho objevila již v kuchařce z roku 1900.
Jídlo toto bývá pochoutkou tak mnohých a jest též velmi vydatné. Kousek syrového masa ze svíčkové zbavíme bílých žilek, rozsekáme a na jemnou kašičku a osolíme; pak z toho uděláme hromádku. Rozsekáme na drobounko půl cibulky, štipku kaparů a půl očištěné sardelky. Oloupanou cibuli v půli rozkrojíme a vybéřeme z ní vnitřek; půl té vyhloubené cibule dáme na to maso doprostřed a do ní syrový žloutek (vypadá to jako květ). Nyní z té druhé půlky cibule nakrájíme tenká kolečka a kolem masa vytvoříme jimi jakousi ohrádku. Kolem na talíř dáváme střídavě štipku kaparů, hromádky rozsekané cibulky a opět štipku sardelí a mezi to snítky zelené petržilky. Na stůl k tomu dáváme olej, ocet a pepř. Do cibulky doprostřed dáme 1 kapar, do sardelky opět trochu cibulky jako pestík, aby to vypadalo jako květ. Ještě k tomu přidáme kousek červené řepy v podobě kvítku stočené a kyselé okurky. Na stůl se k tomu podává ocet, tabulový olej a citron.
Tak dobrou chuť a přeji vám zajímavá setkání nad jídlem v roce 2024.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved