Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kořeněné hovězí

SUROVINY

600g hovězího (kližka)
hladká mouka na obalení
3 lžíce sádla nebo oleje
2 cibule
100g anglické slaniny
2 lístky bobkového listu
2 špetky tymiánu (ze zahrádky)
4 hřebíčky
kousek zázvoru (asi 2cm)
1 lžička celého pepře
1 lžíce cukru
1 lžíce vinného octa
200ml vývaru (máme v mrazáku – recept)
½ citronu – kůra i šťáva
sůl

POSTUP

Maso nakrájíme na kostičky. Ty obalíme jemně v hladké mouce a opečeme na 2 lžící sádla, aby se maso hezky zatáhlo. Vyndáme.

Přidáme 1lžíci sádla nebo oleje a nasypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, slaninu, všechno koření a bylinky a chvíli restujeme, až koření zavoní.

Přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme octem, vývarem, a dusíme do měkka. Můžeme ho dát do trouby na 180°C. Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme, přidáme citronovou kůru a povaříme. Nakonec přidáme šťávu z citronu.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

V míse rozetřeme cukr, droždí, máslo. Postupně na střídačku přiléváme vlahé mléko, v kterém jsme rozmíchali žloutek a přisypáváme mouku. Přidáme špetku soli....
Česnek rozmačkáme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Vše smícháme....
Okurku omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Oloupeme cibuli a česnek. Papriku i papričky omyjeme a odstraníme jadérka. Všechnu zeleninu nakrájíme...

RECEPTY