Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Zase jednou přepis ze staré kuchařky. (kurzívou je přesně recept z kuchařky)
(Můžu vůbec napsat po cikánsku nebo musím po rómsku?)
4 roštěnky hovězí
150g špeku
2 – 3 lžíce polévky
mletá paprika
sůl
hladká mouka
Roštěnku osolíme, opaprikujeme a poprášíme moukou. Na omeletní pánev dáme plátek čerstvého špeku rozpáliti (počítáme na 2 roštěnky za 20 h. špeku) na to pak opaprikovanou a pomoučenou roštěnku vložíme a rychle za stálého pohybování a obracení ji pečeme asi 10 min; podlijeme ji 2 -3 lžícemi polévky, vyndáme a omáčku na ní i se špekem procedíme a neseme na stůl. K tomu podáváme na špeku smažené brambory.
Takto připravit roštěnou můžeme jen z dobře vyzrálého masa. Jinak je většinou jako podešev. Pokud si nejsme masem jisti, radši maso opečeme, na něj přilijeme vývar a dusíme do měkka.
Nešetřete na špeku, opravdu si kupte nějaký moooc dobrý, protože to je ta hlavní chuť v omáčce.
PS: Mě k tomu více než brambory chutná bulgur, ale příloha je zcela na vás.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved