Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Já vím, že k hovězímu steaku by mělo být suché plné červené víno, ale pokud jako moje kamarádka, prostě toto víno nemáte rádi, nebudete ho pít ani ke steaku. Proto jsem podávala polosuché kávové víno od @valach_vinarem a myslím, že jsem udělal dobře.
4 hovězí steaky
plátek másla
1 lžíce oleje
Směs koření:
1 lžíce sladké, či pálivé nebo uzené papriky
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička medvědího česneku sušeného
1 lžíce instantní kávy
špetka mletého kmínu
sůl
Do mističky dáme všechno koření a kávu. Větší granule kávy trochu rozmačkáme. Promícháme.
Maso obalíme ve směsi koření. Necháme odležet i přes noc.
Maso vyndáme z lednice alespoň půl hodiny před přípravou. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olej s máslem.
Pak steaky opečeme z každé strany 4 minuty (medium). Maso necháme ještě 5-10 minut odležet. Osolíme. Podáváme se salátem.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved