Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Hovězí s čekankou

Čekanka, občas jí vidíte v obchodě a nevíte co s ní? Může se jíst syrová v salátech či zapečená se sýrem a slaninou, dobrá je z ní polévka. Já se inspirovala Asií.

SUROVINY

400g hovězí maso – např. roštěná
1 lžička škrobu
3 lžíce oleje
Sůl, pepř
1 červená paprika
4 červené cibule
400g čekanky
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce sójové omáčky
125ml smetany
100g hrášku čerstvého nebo z konzervy či mraženého

POSTUP

Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se škrobem. Papriku rozpůlíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Čekanku nakrájíme na nudličky bez košťálu.

Maso obalené v škrobu dáme na rozpálený olej a prudce orestujeme. Maso vyndáme a do oleje (pokud se nám zdá, že oleje máme málo, přidáme ještě jednu lžíci) vhodíme papriku, cibuli a čekanku. Orestujeme asi 5 min. Přidáme citronovou šťávu, sójovou omáčku, smetanu, hrášek, který jen prohřejeme. Nakonec přidáme maso.

Podáváme s rýží, rýžovými nebo soba nudlemi.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky našleháme s cukrem, vanilkou a citronovou šťávou. Bílky se solí našleháme dotuha. Do žloutkové pěny...
20g másla rozpustíme. Rohlíky nebo tousty nakrájíme na kostičky. Vajíčka oddělíme na žloutky a bílky. Kopřivy propláchneme a spaříme horkou...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, kokos, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky našleháme s cukrem, vanilkou a citronovou šťávou. Bílky se solí našleháme dotuha. Do žloutkové pěny...
Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, přisypeme cukr a kůru z citronu. Přidáme změklé máslo, žloutek a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Objev 5 triků, jak upéct měkké sušenky, které zůstanou vláčné a chutné i několik dní. Jednoduché rady, které fungují!...
Konečně je tu jaro! Slunce hřeje, tráva se zelená a ptáci zpívají – ideální čas sbalit deku, košík a vyrazit...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x