Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Hovězí s čekankou

Čekanka, občas jí vidíte v obchodě a nevíte co s ní? Může se jíst syrová v salátech či zapečená se sýrem a slaninou, dobrá je z ní polévka. Já se inspirovala Asií.

SUROVINY

400g hovězí maso – např. roštěná
1 lžička škrobu
3 lžíce oleje
Sůl, pepř
1 červená paprika
4 červené cibule
400g čekanky
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce sójové omáčky
125ml smetany
100g hrášku čerstvého nebo z konzervy či mraženého

POSTUP

Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se škrobem. Papriku rozpůlíme, odstraníme jadérka a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Čekanku nakrájíme na nudličky bez košťálu.

Maso obalené v škrobu dáme na rozpálený olej a prudce orestujeme. Maso vyndáme a do oleje (pokud se nám zdá, že oleje máme málo, přidáme ještě jednu lžíci) vhodíme papriku, cibuli a čekanku. Orestujeme asi 5 min. Přidáme citronovou šťávu, sójovou omáčku, smetanu, hrášek, který jen prohřejeme. Nakonec přidáme maso.

Podáváme s rýží, rýžovými nebo soba nudlemi.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku, tuk a sýr zpracujeme na vále na hladké těsto. Dáme ho odpočinout do lednice asi na ½ hodiny. Potom...
S portobella vyjmeme nožky a houby očistíme vlhkým hadrem. Cibuli, česnek a nožky z hub nakrájíme najemno, cuketu nastrouháme i se slupkou (pokud je starší vnitřek...
Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, přisypeme cukr a kůru z citronu. Přidáme změklé máslo, žloutek a šťávu...

RECEPTY