Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Hovězí s hlívou ústřičnou

Tento recept je rychlý na vaření, jen potřebujete více nádobí – jeden kastrůlek na omáčku, další na houby a pánvičku na maso a ještě nějakou přílohu. Ale jinak je to šup, šup.

SUROVINY

šalotky
25g másla
1 rajče
125 ml hovězího vývaru – viz jak nato
2 lžíce portského vína
125 ml červeného vína
25g másla studeného

300g hlívy ústřičné
sůl, pepř
špetka kmínu mletého
hrst petrželky listové

4 plátky hovězího roštěnce
2 lžíce másla
sůl, pepř

POSTUP

Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Rajče spaříme, oloupeme – viz jak na to a nakrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo a šalotku v ní orestujeme. Přihodíme nakrájené rajče. Zarestujeme. Přilijeme vývar, víno a portské. Omáčku svaříme asi na 1/3. Osolíme, opepříme. Dáme stranou a zašleháme studené máslo, které omáčku krásně zjemní. Pokud chcete omáčku velmi jemnou, ještě před zašleháním ji můžeme přepasírovat. Potom nemusíme rajče loupat.

Hlívu očistíme a pokrájíme. Na máslo vhodíme houby a restujeme. Osolíme, opepříme a okmínujeme.

Maso osolíme, opepříme. Trochu naklepeme. Nařízneme okraje, aby se nám maso nekroutilo. Na másle ho rychle opečeme.

PS: Já to podávám s bramborovými plackami – viz recepty, ale můžete přidat americké brambory, vařené brambory, pečené brambory.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Jogurt necháme přes noc vykapat na sítku s plátýnkem. Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouky cukr, prášek do pečiva...
Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce a na kousky nalámané banány. Rozmixujeme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a metlou...
Kapustu dáme vařit do vývaru. Necháme uvařit doměkka. Kapustu vyjmeme a drobně nasekáme. Vývar si ponecháme a dáme do něj...

RECEPTY