Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Dušené hovězí maso s třešněmi

SUROVINY

750g zadního hovězího maso (může být i kančí, nebo srnčí)
100g špeku
1 cibule
10 zrnek pepře
2 hřebíčky
2 bobkové listy
4 kuličky jalovce (nemusí být)
200ml octa
700ml vody
2 lžíce oleje
sůl

500g třešní
150g cukru
300ml červeného vína
2 lžíce škrobové moučky
2 lžíce studené vody
muškátový oříšek

Shrnutí

POSTUP

Ocet s vodou a kořením svaříme a necháme vychladnout. Maso prošpikujeme slaninou a vložíme do hlubší mísy. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka. Zalijeme svařeným octem. Mísu zakryjeme pokličkou a necháme v chladničce uležet min 24 hodin(Já maso nakládám ve čtvrtek odpoledne k sobotnímu obědu). Během této doby maso několikrát obrátíme.

Opláchnuté, vypeckované třešně zasypeme cukrem. Necháme odležet 2-3 hodiny. Potom je zalijeme červeným vínem a dáme na 12 hodin do chladničky(V pátek připravím třešně.)

Maso vyjmeme z marinády, osušíme a na oleji zprudka ze všech stran opečeme.

Pak maso osolíme, dáme do pekáčku nebo hrnce. K němu přidáme cibuli a koření z marinády a zalijeme 150ml třešňové šťávy s vínem z naložených třešní. Pekáček nebo hrnec přiklopíme a při mírné teplotě v troubě nebo na sporáku maso udusíme do měkka. Občas maso obrátíme.

Měkké maso vyjmeme a šťávu přecedíme k zbylým třešním. Dáme vařit. Škrobovou moučku rozmícháme ve vodě a přilijeme k třešním. Povaříme minimálně 5 minut. Osolíme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem.

Maso podáváme nakrájené na plátky, obložené horkými třešněmi a přilité třešňovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou krupicové noky (recept).

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Konzervy vylejeme do sítka a fazole pořádně propláchneme. Necháme okapat. Uvaříme vajíčka natvrdo – viz Jak na to. Uděláme zálivku...
150g mouky prosejeme na vál, přidáme mák, cukr, tuk, vejce a prášek do pečiva. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud se...
Nejdříve si připravíte dresink. V menší misce rozmíchejte rybí omáčku s limetovou šťávou a cukrem. Odložte stranou, občas promíchejte. Na...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. V kastrolu zpěníme cibuli, zaprášíme paprikou a vložíme rozsekané maso a necháme tu cibulku dusiti...
Čokoládovou omáčku uvaříme, aby nám vychladla. Můžete den předem. Palačinky upečeme dle návodu a namažeme džemem. Smetanu našleháme. A potom...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Inspiruj se jarními recepty plnými čerstvosti! Saláty, polévky a lehká jídla, která osvěží tělo i mysl. Vyzkoušej osvědčené recepty....
Objevte zdravé náhrady cukru v receptech, které neztratí chuť. Med, javorový sirup, stévie a další tipy pro zdravější pečení a...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x