Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Hovězí mám prostě ráda.

SUROVINY

800g hovězího masa (zadní)
asi 3 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje (olivového, slunečnicového, řepkového)
1 cibule
350g menších žampionů
150ml červeného vína
500ml vývaru viz Základní recepty
5 větších sušených rajčat naložených v oleji
větší špetka sekaného rozmarýnu
sůl, pepř

POSTUP

Maso nakrájíme na nudličky či menší kostky, obalíme v hladké mouce. Na 1 lžíci oleje orestujeme obalené maso. Maso dávejte do hrnce postupně, aby se restovalo, ne dusilo. Krásně opečeme, vyjmeme a přidáme další várku.

Když vše orestujete, přidáme druhou lžíci oleje a orestujeme cibuli. Přihodíme žampiony a opečeme je. Zalijeme vínem, provaříme, přidáme vývar. Osolíme, opepříme.

Vrátíme maso. Dusíme, dokud nebude měkké. Přihodíme nakrájená rajčata a špetku rozmarýnu. Prohřejeme 5 – 10 min.

PS: Podávejte s polentovou kaší, kterou připravíte dle návodu na sáčku. Dobré je přihodit přivaření jeden stroužek česneku, jen tak pro vůni.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Do woku dáme olej, přidáme jar. cibulku. Orestujeme. Přidáme zelenou kari pastu. Přidáme krůtí maso nakrájené na nudličky. Restujeme 2...
S portobella vyjmeme nožky a houby očistíme vlhkým hadrem. Cibuli, česnek a nožky z hub nakrájíme najemno, cuketu nastrouháme i...
Cibulu nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do hrnce dáme olej, rozpálíme a přihodíme mrkev,...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Smetanu zahřejeme. Přidáme nalámané ledové kaštany a čokoládu a za občasného míchání necháme rozpustit. Potom dáme do lednice přes noc...
Perník nakrájejte na malé kousky a pokapejte rumem nebo brandy. Dětem navlhčete čajem. Vrstva jablková: Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x