Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Jídlo, které voní podzimem
1 kuře nebo 4 čtvrtky kuřete
500 ml červeného vína
10 kuliček jalovce
5 nového koření
10 kuliček pepře
2 hřebíčky
100 – 150g špeku v celku
250g hroznového vína
30g cukru
1 – 2 hrsti vlašských ořechů (jak máte rádi)
50g másla
Sůl
1 lžíce limetové nebo citronové šťávy
Červené víno svaříme s kořením, necháme zchladnout. (Já koření trochu v hmoždíři rozmáčknu, aby potom lépe vonělo)
Špek nakrájíme na klínky.
Kuře naporcujeme, prošpikujeme a zalijeme vínem s kořením. Necháme přes noc odležet. Maso můžeme párkrát otočit.
Kuře vyjmeme z marinády. Osušíme a osolíme. Kuře opečeme na másle, přihodíme vlašské ořechy a zalijeme přecezenou marinádou.
Dusíme asi 1/2 až 3/4 hodiny do měkka. Můžeme podlévat vodou nebo červeným vínem pokud je to třeba.
Hroznové víno překrájíme na půlky a vyndáme zrníčka.
Kuře vyjmeme a do omáčky přidáme hrozny. Dle chuti přidáme citrusovou šťávu a osladíme. Ještě krátce prohřejeme. Pokud se nám šťáva zdá moc řídká, můžeme ji zahustit malou lžičkou škrobu bramborového či kukuřičného, který jsme rozmíchaly v troše studené vody.
PS: Tak to je výborný i bažant! Podáváme s brambory, těstovinami či špekovými knedlíky
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved