Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
3 lžíce oleje
1 – 2 stroužky česneku
6 jarních cibulek
2 lžičky tymiánu
1kg brokolice i mražené
1l vody nebo vývaru
pepř
sůl opatrně!
200g nivy
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibulku na kolečka, česnek na plátky a lehce orestujeme. Přidáme tymián, brokolici a zalijeme vývarem. Brokolici uvaříme doměkka. Přidáme nivu pokrájenou na kostky a vaříme asi 5 min. Polévku rozmichujeme. Když tak přisolíme, ale opatrně, niva bývá dost slaná. Opeříme.
PS: Tuto polévku jsem jednou vařila na degustaci na zelený čtvrtek. Na letáčku bylo napsáno jen zelená polévka. Čekala jsem, jaký plevel vyroste. Ale bohužel v té době byla pořád zima a já neměla z čeho vařit, tak jsem šáhla po brokolici. Všem moc chutnala, i těm co brokolici nemají rádi.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved