Salát s krůtím masem, brusinkami a křenem

Zbyl Vám křen z receptu na rybu, tak si připravte tento skvělý salát a ne aby Vás
napadlo vynechat sušené brusinky, ty tam dodají trochu sladkosti a jsou úplně
famózní.

SUROVINY:

1 ledový salát, nebo hlávkový, či Lollo Rosso, dubáček
12 třešňových rajčátek
hrst brusinek sušených
150ml zakysané smetany
1 jablko
1- 2 lžíce křenu
sůl, pepř

300g krůtích prsíček
Olej a máslo na orestování

POSTUP:

Salát omyjeme a osušíme. Natrháme na velikost sousta. Omytá rajčátka rozkrojíme na čtvrtiny.

Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným jablkem, křenem a brusinkami. Ochutíme solí a pepřem.

Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Osolíme, opepříme. Na pánvičce rozpustíme kousek a másla a 1 lžíci oleje a maso na něm orestujeme do zlatova.

Potom už vše spojíme – salát, rajčátka, opečené maso

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Čedarovo-křenová pomazánka
Pomazánka

Čedarovo-křenová pomazánka

Nastrouháme čedar a křen. Pokrájíme nadrobno cibuli. V misce rozmícháme
majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a sůl. Přidáme sýr a křen, zamícháme.
Mažeme na pečivo. Můžeme ozdobit

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK