Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Salát s krůtím masem, brusinkami a křenem

Zbyl Vám křen z receptu na rybu, tak si připravte tento skvělý salát a ne aby Vás napadlo vynechat sušené brusinky, ty tam dodají trochu sladkosti a jsou úplně
famózní.

SUROVINY

1 ledový salát, nebo hlávkový, či Lollo Rosso, dubáček
12 třešňových rajčátek
hrst brusinek sušených
150ml zakysané smetany
jablko
1- 2 lžíce křenu
sůl, pepř

300g krůtích prsíček
Olej a máslo na orestování

POSTUP

Salát omyjeme a osušíme. Natrháme na velikost sousta. Omytá rajčátka rozkrojíme na čtvrtiny.

Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhaným jablkem, křenem a brusinkami. Ochutíme solí a pepřem.

Maso omyjeme, nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Osolíme, opepříme. Na pánvičce rozpustíme kousek a másla a 1 lžíci oleje a maso na něm orestujeme do zlatova.

Potom už vše spojíme – salát, rajčátka, opečené maso

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Před vařením je přecedíme a propláchneme. Necháme okapat. V hrnci necháme zesklovatět cibulku na másle...
Připravíme si vývar. Na svítek utřeme máslo, žloutky, umletá nebo naškrabaná játra, mléko, strouhanku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Vše dobře promícháme....
Jogurt necháme přes noc vykapat na sítku s plátýnkem. Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouky cukr, prášek do pečiva...

RECEPTY