Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Květák „á la ostende“ (holandská omáčka)

Opět jsem oprášila jeden starý recept. Poměry jsem upravila, ale kurzívou jsem Vám nechala podávání dle staré kuchařky

SUROVINY

1 menší květák
125ml smetany
3 žloutky
300g másla
citronová šťáva
sůl
bílý pepř

POSTUP

Očištěný celý květák dáme do vařící vody, osolíme a přidáme lžičku másla. Vaříme do měkka cca 20 – 25 min.

Mezitím si připravíme omáčku. Připravíme si hrnec s vodou (na páru). Do mísy, která se vejde na připravený hrnec, dáme smetanu, v níž rozkvedláme žloutky. Postavíme na páru a šleháme do zhoustnutí. Osolíme a potom přidáváme máslo a šleháme. Ochutíme citr. šťávou.

(Kolem uvařeného květáku naskládáme nové brambory s kmínem a zelenou petržilkou do měkka uvařené a polijeme ho připravenou omáčkou)

 

PS: Mně se bohužel květák rozpadl, ale pokud nechcete vařit celý květák, můžete ho rovnou rozdělit při vaření na růžičky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vývar připravíme dle sekce základní recepty. Čerstvou zeleninu si nakrájíme třeba na julienne a vhodíme ji do vývaru těsně před podáváním. Vychladlé...
Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Mouku smícháme s mákem, solí...
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a...

RECEPTY