Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Květák „á la ostende“ (holandská omáčka)

Opět jsem oprášila jeden starý recept. Poměry jsem upravila, ale kurzívou jsem Vám nechala podávání dle staré kuchařky

SUROVINY

1 menší květák
125ml smetany
3 žloutky
300g másla
citronová šťáva
sůl
bílý pepř

POSTUP

Očištěný celý květák dáme do vařící vody, osolíme a přidáme lžičku másla. Vaříme do měkka cca 20 – 25 min.

Mezitím si připravíme omáčku. Připravíme si hrnec s vodou (na páru). Do mísy, která se vejde na připravený hrnec, dáme smetanu, v níž rozkvedláme žloutky. Postavíme na páru a šleháme do zhoustnutí. Osolíme a potom přidáváme máslo a šleháme. Ochutíme citr. šťávou.

(Kolem uvařeného květáku naskládáme nové brambory s kmínem a zelenou petržilkou do měkka uvařené a polijeme ho připravenou omáčkou)

 

PS: Mně se bohužel květák rozpadl, ale pokud nechcete vařit celý květák, můžete ho rovnou rozdělit při vaření na růžičky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Dáme vařiti kousek květáku do zasolené vody nebo polévky. Uvařený, měkký nadrobno rozsekáme. Do hrnečku dáme vejce, osolíme a řádně to...
Piškoty rozdrtíme na malé drobečky. (Buď pomocí robota, paličky či válečku v plastovém nebo látkové sáčku či utěrce). Piškoty nasypeme do...
Jogurt necháme přes noc vykapat na sítku s plátýnkem. Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouky cukr, prášek do pečiva...

RECEPTY