Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Krůtí rolky s chřestem a klobáskou

Je vidět, že já chřest propašuju do všeho.

SUROVINY

4 větší krůtí řízky
sůl, pepř
4 zelené chřesty (stonky)
4 malé grilovací klobásky (bavorské)
100g lučiny
1 lžička kremžské hořčice
špetka petržele, pažitky či řeřichy
1 lžíce másla

POSTUP

Chřestu odlámeme tvrdé konce a odřízneme velikost stonku dle klobásky. Odříznuté hlavičky buď použijeme na ozdobu, nebo v jiném receptu, třeba do salátu či polévky.

Lučinu zamícháme s hořčicí a bylinkami.

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. A natřeme připravenou lučinou. Na to položíme chřest a grilovací klobásku. Zabalíme rolky.

Můžeme je přidržet párátkem anebo omotat nití. Na pánvi rozpustíme máslo a rolky na něm opečeme do zlaté barvy. Přendáme na pekáče i se šťávou. Zalijeme trochou vody nebo vývaru. Přiklopíme a strčíme do trouby při 200°C asi 20 – 30 min. Několikrát otočíme.

PS: Lehké a moooc dobré jídlo. Klobáska tomu přidá mírnou pikantnost.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kapustu spaříme. Maso umeleme nebo velice jemně nasekáme, přidáme vařenou rýži, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek. Promícháme. Do spařeného kapustového...
Pomeranče pečlivě v horké vodě umyjeme. Nebo použijeme bio pomeranče. Ze všech pomerančů odkrájíme kůru tence bez bílé dužiny. Do kastrolu...
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody. Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být spíše...

RECEPTY