Je vidět, že já chřest propašuju do všeho.
4 větší krůtí řízky
sůl, pepř
4 zelené chřesty (stonky)
4 malé grilovací klobásky (bavorské)
100g lučiny
1 lžička kremžské hořčice
špetka petržele, pažitky či řeřichy
1 lžíce másla
Chřestu odlámeme tvrdé konce a odřízneme velikost stonku dle klobásky. Odříznuté hlavičky buď použijeme na ozdobu, nebo v jiném receptu, třeba do salátu či polévky.
Lučinu zamícháme s hořčicí a bylinkami.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. A natřeme připravenou lučinou. Na to položíme chřest a grilovací klobásku. Zabalíme rolky.
Můžeme je přidržet párátkem anebo omotat nití. Na pánvi rozpustíme máslo a rolky na něm opečeme do zlaté barvy. Přendáme na pekáče i se šťávou. Zalijeme trochou vody nebo vývaru. Přiklopíme a strčíme do trouby při 200°C asi 20 – 30 min. Několikrát otočíme.
PS: Lehké a moooc dobré jídlo. Klobáska tomu přidá mírnou pikantnost.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved