Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bramborová pánev

Skvělá večeře na chalupu – málo ingrediencí, které se vždy v kuchyni najdou.

SUROVINY

1 kg brambor vařených ve slupce
2 červené cibule
200g prorostlého domácího špeku
6 lžic másla nejlépe přepuštěného
Sůl, pepř
Svazek petrželky
2 lžíce nakládaných pampelišek nebo kaparů (nemusí být)

POSTUP

Brambory uvaříme (nejlépe den předem). Oloupeme je. Rozkrájíme na osminky – měsíčky. Cibuli nakrájíme na kolečka a špek na kostičky či proužky.

V horkém másle opečeme brambory do zlatova. Vyndáme brambory a přihodíme cibuli se špekem. Vše opečeme. K tomu přihodíme zpět brambory a prohodíme. Osolíme, opeříme.

Na talíři posypeme okapanými pampeliškami nebo kaparami a pažitkou. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Rýži pořádně propláchneme vodou a zalijeme kokosovým mlékem a obyčejným mlékem. (dohromady 1.5l). Přidáme špetičku soli a dáme vařit. Vaříme...
Křehké těsto: Všechny ingredience rychle zpracujeme na kompaktní těsto, které dáme do lednice odležet a vychladit. Náplň: Pórek nakrájíme na kolečka a podusíme...
Sekt a jahody - znáte něco lepšího? Měla jsem narozeniny, tak proč nemít k nim i v tomto věku skvělý...

RECEPTY