Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bábovka s čokoládou

Taková nedělní svačinka pod pergolou s bábovkou to je pohodička

SUROVINY

(hrnek o obsahu 240ml)

1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 vejce
½ hrnku oleje
2 hrnky podmáslí
100g hořké čokolády

POSTUP

Troubu si rozpálíme na 180°C.

Formu na bábovku si vymažeme tukem, (já nejradši používám sádlo) a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou.

Do mísy dáme obě mouky a cukr. Přidáme jedlou sodu a prášek do pečiva. Promícháme.

Do sypké směsi přidám další ingredience vejce, olej, podmáslí. (Vejce můžeme promíchat v jednom hrnečku s podmáslím, pokud se bojíte, že se Vám v těstě dobře nerozmíchají. Já to ale nedělám.)

Všechno pořádně promícháme.

Čokoládu nesekáme a nakonec vmícháme do připraveného těsta.

Těsto nalijeme do připravené formy.

Pečeme při 180°C asi 45 až 60 min. Propečení vyzkoušíme pomocí špejlí.

PS: pokud potřebuji spotřebovat třeba bílou čokoládu nebo nějaké figurky, uberu trochu cukru, aby bábovka nebyla přeslazena.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Pokapeme olejem. Dáme péci...
Cibuli, česnek, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Necháme zesklovatět, potom přidáme...
Osmažíme cibuli na lžíci másla, přidáme maso nakrájené na malé kostičky. Dvakrát umeleme nebo nasekáme v robotu velice najemno. Máslo...

RECEPTY