Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Taková nedělní svačinka pod pergolou s bábovkou to je pohodička
(hrnek o obsahu 240ml)
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 vejce
½ hrnku oleje
2 hrnky podmáslí
100g hořké čokolády
Troubu si rozpálíme na 180°C.
Formu na bábovku si vymažeme tukem, (já nejradši používám sádlo) a vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou.
Do mísy dáme obě mouky a cukr. Přidáme jedlou sodu a prášek do pečiva. Promícháme.
Do sypké směsi přidám další ingredience vejce, olej, podmáslí. (Vejce můžeme promíchat v jednom hrnečku s podmáslím, pokud se bojíte, že se Vám v těstě dobře nerozmíchají. Já to ale nedělám.)
Všechno pořádně promícháme.
Čokoládu nesekáme a nakonec vmícháme do připraveného těsta.
Těsto nalijeme do připravené formy.
Pečeme při 180°C asi 45 až 60 min. Propečení vyzkoušíme pomocí špejlí.
PS: pokud potřebuji spotřebovat třeba bílou čokoládu nebo nějaké figurky, uberu trochu cukru, aby bábovka nebyla přeslazena.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved