Ledvinková polévka

Tak pokud vám nevadí vnitřnosti, uvařte a ochutnejte tuto polévku. Je vážně moc dobrá.

SUROVINY

2 ledvinky vepřové nebo 1 hovězí
1 lžíce sádla
1 menší cibule
1 lžíce hladké mouky
špetka kmínu
špetka tymiánu
pepř, sůl
1l vývaru (viz. základní recepty)
bylinky
chleba, toust, houstičky
jarní cibulka

Shrnutí

POSTUP

Ledvinky pořádně očistíme (vykrájíme všechny moč. trubice) a opereme.(Můžeme je mít před vařením namočené v mléce a potom pořádně oprat.)

Na sádle zpěníme cibulku do růžova, přihodíme ledvinky nakrájené na malé kousky, opepříme, okmínujeme. Ochutíme tymián. Restujeme. Přisypeme mouku a ještě krátce orestujeme.

Zalijeme vývarem a necháme ledvinky uvařit do měkka. Osolíme. Ozdobíme bylinkami.

Podáváme s opečeným chlebem či toustem a jarní cibulkou.

PS: Nevynechávejte tu jarní cibulku, ta je v tom úplně famózní.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Slaninu nebo špek nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce vyškvařit, přidáme nakrájenou cibuli. Orestujeme, zasypeme moukou a mletou paprikou...
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, tuk, vejce, citronovou kůru, vanilku a prášek do pečiva. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud...
Nejdříve si všechny suroviny vyndáme z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme strouhaný sýr...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

I tak podzimní zelenině jako jsou kapustičky, se hodí ryba. Předehřejeme troubu na 220 °C. Slaninu nakrájíme na proužky. Kapustičky...
Připravíme si vývar. Na svítek utřeme máslo, žloutky, umletá nebo naškrabaná játra, mléko, strouhanku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Vše dobře...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Při pečení se často setkáváme s otázkou: Jaký tuk je nejlepší použít do těsta? Výběr správného tuku může zásadně ovlivnit...
Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x