Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Ledvinková polévka

Tak pokud vám nevadí vnitřnosti, uvařte a ochutnejte tuto polévku. Je vážně moc dobrá.

SUROVINY

2 ledvinky vepřové nebo 1 hovězí
1 lžíce sádla
1 menší cibule
1 lžíce hladké mouky
špetka kmínu
špetka tymiánu
pepř, sůl
1l vývaru (viz. základní recepty)
bylinky
chleba, toust, houstičky
jarní cibulka

POSTUP

Ledvinky pořádně očistíme (vykrájíme všechny moč. trubice) a opereme.(Můžeme je mít před vařením namočené v mléce a potom pořádně oprat.)

Na sádle zpěníme cibulku do růžova, přihodíme ledvinky nakrájené na malé kousky, opepříme, okmínujeme. Ochutíme tymián. Restujeme. Přisypeme mouku a ještě krátce orestujeme.

Zalijeme vývarem a necháme ledvinky uvařit do měkka. Osolíme. Ozdobíme bylinkami.

Podáváme s opečeným chlebem či toustem a jarní cibulkou.

PS: Nevynechávejte tu jarní cibulku, ta je v tom úplně famózní.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Díly – to znamená, podle množství kolik potřebujete na salát, pokud si děláte salát jen pro sebe, potřebujete jen lžíce,...
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8...
Vyrobíme nudle dle návodu „jak na to“. Vypeckované třešně dáme do hrnce a podlijeme vodou. Dusíme asi 10 – 20...

RECEPTY