Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Tak pokud vám nevadí vnitřnosti, uvařte a ochutnejte tuto polévku. Je vážně moc dobrá.
2 ledvinky vepřové nebo 1 hovězí
1 lžíce sádla
1 menší cibule
1 lžíce hladké mouky
špetka kmínu
špetka tymiánu
pepř, sůl
1l vývaru (viz. základní recepty)
bylinky
chleba, toust, houstičky
jarní cibulka
Ledvinky pořádně očistíme (vykrájíme všechny moč. trubice) a opereme.(Můžeme je mít před vařením namočené v mléce a potom pořádně oprat.)
Na sádle zpěníme cibulku do růžova, přihodíme ledvinky nakrájené na malé kousky, opepříme, okmínujeme. Ochutíme tymián. Restujeme. Přisypeme mouku a ještě krátce orestujeme.
Zalijeme vývarem a necháme ledvinky uvařit do měkka. Osolíme. Ozdobíme bylinkami.
Podáváme s opečeným chlebem či toustem a jarní cibulkou.
PS: Nevynechávejte tu jarní cibulku, ta je v tom úplně famózní.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved