Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Tak pokud vám nevadí vnitřnosti, uvařte a ochutnejte tuto polévku. Je vážně moc dobrá.
2 ledvinky vepřové nebo 1 hovězí
1 lžíce sádla
1 menší cibule
1 lžíce hladké mouky
špetka kmínu
špetka tymiánu
pepř, sůl
1l vývaru (viz. základní recepty)
bylinky
chleba, toust, houstičky
jarní cibulka
Ledvinky pořádně očistíme (vykrájíme všechny moč. trubice) a opereme.(Můžeme je mít před vařením namočené v mléce a potom pořádně oprat.)
Na sádle zpěníme cibulku do růžova, přihodíme ledvinky nakrájené na malé kousky, opepříme, okmínujeme. Ochutíme tymián. Restujeme. Přisypeme mouku a ještě krátce orestujeme.
Zalijeme vývarem a necháme ledvinky uvařit do měkka. Osolíme. Ozdobíme bylinkami.
Podáváme s opečeným chlebem či toustem a jarní cibulkou.
PS: Nevynechávejte tu jarní cibulku, ta je v tom úplně famózní.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved