Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Ledvinková polévka

Tak pokud vám nevadí vnitřnosti, uvařte a ochutnejte tuto polévku. Je vážně moc dobrá.

SUROVINY

2 ledvinky vepřové nebo 1 hovězí
1 lžíce sádla
1 menší cibule
1 lžíce hladké mouky
špetka kmínu
špetka tymiánu
pepř, sůl
1l vývaru (viz. základní recepty)
bylinky
chleba, toust, houstičky
jarní cibulka

POSTUP

Ledvinky pořádně očistíme (vykrájíme všechny moč. trubice) a opereme.(Můžeme je mít před vařením namočené v mléce a potom pořádně oprat.)

Na sádle zpěníme cibulku do růžova, přihodíme ledvinky nakrájené na malé kousky, opepříme, okmínujeme. Ochutíme tymián. Restujeme. Přisypeme mouku a ještě krátce orestujeme.

Zalijeme vývarem a necháme ledvinky uvařit do měkka. Osolíme. Ozdobíme bylinkami.

Podáváme s opečeným chlebem či toustem a jarní cibulkou.

PS: Nevynechávejte tu jarní cibulku, ta je v tom úplně famózní.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme. (Hokaido se neloupe, jen vykrájejte takové malé, tvrdé, béžové puchýřky.) Nakrájíme ji na...
Brambory oloupeme a uvaříme nakrájené na kostičky v osolené vodě. Slijeme. Na másle, sádle či oleji usmažíme cibuli, přihodíme nasekanou bršlici,...
Hrách necháme přes noc namočený. Druhý den vodu slijeme, napustíme novou vodu a hrách dáme vařit do měkka cca 45 –...

RECEPTY