Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
100g slaniny či špeku
1 cibule
8 žemlí (asi 400g) prostě nějakého pečiva
250ml mléka
4 vejce
2 lžíce mouky hrubé
špetka soli
Slaninu nebo špek nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme cibuli. Zpěníme.
Do mísy dáme na kostky nakrájené žemle, slaninu s cibulkou, mléko, v kterém jsme rozkvedlali vejce. Přidáme mouku. Opatrně osolíme.
Zpracujeme a hned vykrajujeme malé kulaté knedlíky, které vaříme 15 min.
Poznámky:
Když je vidličkou natrhneme a nelípají se, jsou dosti.
Knedlíky na vrch křížem rozkrojíme a smaženou strouhanou houskou posypeme. Můžeme podávat se zelím.
Pokud podáváme knedlíky s uzeným, knedlíky vaříme v té vodě, v níž jsme vařili uzené maso, neboť tím na chuti získají.
Vodu z knedlíků upotřebíme na bramborovou polévku.
Naši předci uměli prostě s jídlem šetřit!!
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved