Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Ještě pořád zrají rajčata a co s nimi, že?
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 řapíky celeru
2 střední mrkve
2 stroužky česneku
1 lžička třtinového cukru
750ml vývaru jakéhokoli viz Jak na to
5 rajčat
sůl, pepř
1 lžíce pecorina, parmazánu či jiného tvrdého sýra
Cibulu nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Do hrnce dáme olej, rozpálíme a přihodíme mrkev, celer, cibuli. Opékáme do zlatova. Zasypeme cukrem a ještě chvilku restujeme, aby cukr zkaramelizoval.
Přihodíme česnek a zalijeme vývarem. Vaříme.
Rajčata nařízneme do kříže, dáme do kastrolu či misky a zalijeme horkou vodou. Potom rajčata vyndáme a oloupeme. Odstraníme bubáka a nakrájíme na kousky.
Přihodíme k zelenině a vše vaříme, až je zelenina krásně měkká. Rozmixujeme.
Podáváme s těstovinami a sypané sýrem.
PS: Pro obměnu můžete přidat do hotové polévky bazalkové nebo jiné pesto.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved