Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Smažené hrušky

Kombinaci hrušky s nivou mám moc ráda. V receptech najdete slaný koláč, hruškovou polévku a krůtí roládu s nivou a hruškou.

SUROVINY

4 nepříliš měkké hrušky
100g nivy
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení

POSTUP

Hrušky oloupeme, ponecháme stopku a spodem odstraníme jadřinec. Otvor naplníme rozmačkanou nivou. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.

Připravíme si vyšší hrnec s menším průměrem. Nalijeme olej, aby se hruška mohla ponořit. Smažíme pozvolna po všech stranách dozlatova.

Ihned podáváme třeba jako předkrm anebo jen tak k vínu.

PS: Samozřejmě můžete použít fritovací hrnec.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Slezinu nakrájíme nebo rovnou naškrábeme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Orestujeme na slanině a cibuli nakrájenou slezinu. Zalijeme...
Pstruhy omyjeme a vyfiletujeme. Filety si uložíme do chladničky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Grep pořádně pod horkou vodou...
Žloutek a cukr rozkvedláme v mléce a bílek našleháme se špetkou soli do sněhu. Postupně do žloutku s mlékem zašleháme mouku a opatrně...

RECEPTY