Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Připravovat a obměňovat vložky do polévek – to je taková zábava.
1l hovězího vývaru viz základní recepty
100 – 150 g kapusty
2 lžíce změklého másla (asi 40g )
2 lžíce strouhanky
2 lžíce mléka
2 vejce
1 stroužek česneku
sůl, pepř
Kapustu dáme vařit do vývaru. Necháme uvařit doměkka. Kapustu vyjmeme a drobně nasekáme. Vývar si ponecháme a dáme do něj vařit zeleninu najemno nakrájenou. Ochutíme bylinkami.
Žloutky utřeme se solí, pepřem a máslem. Přidáme česnek nastrouhaný či utřený. Přidáme strouhanku, mléko a nasekanou kapustu. Bílky našleháme v pevný sníh. Opatrně vmícháme do žloutkové směsi.
Nalijeme do vymazaného pekáčku, který jsme vysypali strouhankou a to dáme péct do trouby na 200°C 10 – 15 minut.
Necháme vychladnout a rozkrájíme na kostičky nebo vykrájíme různé tvary.
Do talíře dáme kapustový svítek a zalijeme vývarem se zeleninou
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved