Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Vydrželi jste se zelným salátem, nebo jste ho již vyzkoušeli? Jestli ne, tak si k němu připravte bramborové placky, ale když ještě vydržíte, tak k tomu připravíme vepřové maso v pivní omáčce. A vše dohromady to je bomba! Zatím si můžete dát bramborové placky se švestkovými povidly, anebo se švestkovým džeme s vlašskými ořechy a vínem od Singlefood.
1 kg brambor
100 g hladká mouka – můžeme použít i polohrubou mouku
1 lžička sůl
olej na opékání
Brambory uvaříme ve vodě nejlépe den předem. Brambory oloupeme a nastrouháme. K nastrouhaným bramborám přidáme mouku (podle typu brambor tolik, aby bylo těsto měkké, ale drželo pohromadě). Přidejte sůl a vypracujte na hladké těsto. S těstem se snažíme pracovat rychleji, aby nám nezřídlo.
Těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na placku o síle cca 5 mm. A vykrajujeme placičky, které na pánvi opékáme na kapce oleje, můžeme i na sucho
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved