Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomerančovo- makové cukroví

SUROVINY

200g hladké mouky
3 lžíce mletého máku
½ lžičky jedlé sody
100g moučkového cukru
2 lžíce pomerančové šťávy
2 lžičky pomerančové kůry
1 vejce
100g másla změklého

Pomerančová poleva:
120 g moučkového cukru
2 lžíce pomerančové šťávy

POSTUP

Na vál prosejeme mouku, přidáme jedlou sodu, mák, cukr, změklé máslo, vejce, pomerančovou kůru i šťávu a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky odležet. Druhý den, těsto rozválíme na sílu asi 2 mm. Vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 200°C asi 10 – 15 min. Necháme vychladnout.

PS: Ozdobit cukroví můžeme dle svoji fantazie. Některé jsem jen pocukrovala, jiné jsem ozdobila vločkami z jedlého papíru a zbytek jsem potřela pomerančovou polevou.

Pomerančová poleva:

Prosátý moučkový cukr utřeme s pomerančovou šťávou do husté hladké hmoty.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Před vařením je přecedíme a propláchneme. Necháme okapat. V hrnci necháme zesklovatět cibulku na másle...
Mango oloupeme, okrájíme dužinu od pecky a pokrájíme na menší sousta. Dáme do mísy. Přihodíme hrst borůvek a kumkvatu nakrájenou...
Stehna osolíme, opepříme. Vložíme do pekáčku. Každé stehno potřeme máslem a dáme na něj snítku rozmarýnu. (Nebo každé posypeme sušeným...

RECEPTY