Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomerančovo- makové cukroví

SUROVINY

200g hladké mouky
3 lžíce mletého máku
½ lžičky jedlé sody
100g moučkového cukru
2 lžíce pomerančové šťávy
2 lžičky pomerančové kůry
1 vejce
100g másla změklého

Pomerančová poleva:
120 g moučkového cukru
2 lžíce pomerančové šťávy

POSTUP

Na vál prosejeme mouku, přidáme jedlou sodu, mák, cukr, změklé máslo, vejce, pomerančovou kůru i šťávu a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky odležet. Druhý den, těsto rozválíme na sílu asi 2 mm. Vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 200°C asi 10 – 15 min. Necháme vychladnout.

PS: Ozdobit cukroví můžeme dle svoji fantazie. Některé jsem jen pocukrovala, jiné jsem ozdobila vločkami z jedlého papíru a zbytek jsem potřela pomerančovou polevou.

Pomerančová poleva:

Prosátý moučkový cukr utřeme s pomerančovou šťávou do husté hladké hmoty.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu rozehřejeme na 180°C. Cibuli nakrájíme najemno. Maso dáme do mísy, přidáme cibuli, vejce. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme vodu a...
Žloutky utřeme se změklým máslem, přidám mléko a mouku. Osolíme. Přidáme bylinky. (Hlavně ať jsou všechny suroviny pokojové teploty). Nakonec opatrně...
Dužinu z melounů vykrojíme a nakrájíme na kostičky. Okurku a cibuli nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Chilli nasekáme na malinkaté kousíčky. Vše dáme...

RECEPTY