Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
200g hladké mouky
3 lžíce mletého máku
½ lžičky jedlé sody
100g moučkového cukru
2 lžíce pomerančové šťávy
2 lžičky pomerančové kůry
1 vejce
100g másla změklého
Pomerančová poleva:
120 g moučkového cukru
2 lžíce pomerančové šťávy
Na vál prosejeme mouku, přidáme jedlou sodu, mák, cukr, změklé máslo, vejce, pomerančovou kůru i šťávu a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky odležet. Druhý den, těsto rozválíme na sílu asi 2 mm. Vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 200°C asi 10 – 15 min. Necháme vychladnout.
PS: Ozdobit cukroví můžeme dle svoji fantazie. Některé jsem jen pocukrovala, jiné jsem ozdobila vločkami z jedlého papíru a zbytek jsem potřela pomerančovou polevou.
Pomerančová poleva:
Prosátý moučkový cukr utřeme s pomerančovou šťávou do husté hladké hmoty.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved