Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Nastává čas třešní a višní
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 smetana ke šlehání (250ml)
4 vejce
1 prášek do pečiva
Náplň
2 balíčky piškotů (2 x 120g)
2 lžíce kakaa
1 hrnek mléka
4 lžíce griotky nebo rumu (pro děti můžete nahradit opět mlékem)
½ kostky másla (125g)
½ hrnku moučkového cukru
500g vypeckovaných třešní
Poleva
100g čokolády
50g másla
Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva a přidáme vejce a smetanu. Vše propracujeme na hladké těsto, které rozprostřeme do plechu na pečící papír.
Pečeme při 200°C asi 10 – 15 min. necháme vychladnout.
Třešně vypeckujeme.
Piškoty nalámeme nebo částečně rozdrtíme, přidáme kakao a zalijeme horkým mlékem. Necháme vsáknout a vystydnout. Piškoty rozetřeme na kaši. Přimícháme griotku.
Máslo utřeme s cukrem do pěny a vmícháme piškotovou kaši.
Na korpus rozetřeme polovinu krému a poklademe hustě třešněmi. Zakryjeme zbytkem krému. Uhladíme.
Máslo rozehřejeme a do něj vložíme nasekanou čokoládu. Třeme, dokud se čokoláda nerozpustí. Na závěr polijeme řezy čokoládou.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved