Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Třešňové řezy

Nastává čas třešní a višní

SUROVINY

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 smetana ke šlehání (250ml)
4 vejce
1 prášek do pečiva

Náplň
2 balíčky piškotů (2 x 120g)
2 lžíce kakaa
1 hrnek mléka
4 lžíce griotky nebo rumu (pro děti můžete nahradit opět mlékem)
½ kostky másla (125g)
½ hrnku moučkového cukru
500g vypeckovaných třešní

Poleva
100g čokolády
50g másla

POSTUP

Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva a přidáme vejce a smetanu. Vše propracujeme na hladké těsto, které rozprostřeme do plechu na pečící papír.

Pečeme při 200°C asi 10 – 15 min. necháme vychladnout.

Třešně vypeckujeme.

Piškoty nalámeme nebo částečně rozdrtíme, přidáme kakao a zalijeme horkým mlékem. Necháme vsáknout a vystydnout. Piškoty rozetřeme na kaši. Přimícháme griotku.

Máslo utřeme s cukrem do pěny a vmícháme piškotovou kaši.

Na korpus rozetřeme polovinu krému a poklademe hustě třešněmi. Zakryjeme zbytkem krému. Uhladíme.

Máslo rozehřejeme a do něj vložíme nasekanou čokoládu. Třeme, dokud se čokoláda nerozpustí. Na závěr polijeme řezy čokoládou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme nádivku. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na oleji. Přihodíme nasekané listy kostivalu (kopřivy, špenátu, bršlice) a...
Morkové kosti dáme vařit na 10 min do hovězího na vývar. Rohlíky si pokrájíme na malé kostičky. Morek vyškrábneme na pánvičku a...
Maso umeleme. Cuketu omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nastrouháme ji. Do mísy dáme maso, cuketu, vejce a nastrouhaný česnek. Osolíme,...

RECEPTY