Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Caponata

SUROVINY

2-3 lilky
3 řapíky celeru
1 malá cibule
300ml rajčatového pyré (passaty)
100g oliv
1-2 lžíce kaparů
1 svazek bazalky
80ml červeného vinného octa
2 zarovnané lžíce cukru
mandle
mořská sůl

POSTUP

Lilky nakrájíme na kostky. Posolíme a necháme asi 30 min vypotit. Potom opláchneme a osušíme utěrkou. Do hrnce dáme olej a postupně lilek opečeme dozlatova. Necháme okapat na ubrousku.

Do vody dáme vařit na cca 5 min celer nakrájený na malé kostičky. Scedíme a necháme okapat.

Na olej dáme restovat cibuli nakrájenou najemno a přidáme rajčatové pyré. Vaříme asi 10 – 20 minut, osolíme. V kastrolu na oleji orestujeme olivy, kapary, okapaný celer. Přidáme opečený lilek, rajčatovou omáčku. Vinný ocet smícháme s cukrem. Když se směs vaří, nalijeme ocet s cukrem do směsi. Přidáme nasekanou bazalku. Opatrně zamícháme. Vypneme, až vůně octa přestane býti ostrá. Přiklopíme a necháme vychladnout. Nakonec posypeme mandlemi.

Tip: Horkou caponatu naplňte do skleniček a uzavřete. Pak máte dobrotu po celý rok.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme podmáslím. Přidáme oškrábané brambory nakrájené na kostičky, vaříme do změknutí. Vhodíme kopřivy a...
Jáhly na sítku opereme a dvakrát spaříme horkou vodou. Vsypeme je do kastrůlku na máslo a zalijeme trochou vody. Dusíme...
Máslo, vejce, a moučkový ušleháme do pěny. Potom přimícháme pomleté mandle, zakysanou smetanu a podle potřeby zahustíme ještě mandlovou moukou....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Rozinky do sněhu si namočíme do rumu nejlépe přes noc. Na těsto si našleháme máslo s cukrem do pěny. Přidáme...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr. Uděláme důlek, do kterého klepneme vejce, a přidáme mléko. Pomocí nože od středu důlku...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Inspiruj se jarními recepty plnými čerstvosti! Saláty, polévky a lehká jídla, která osvěží tělo i mysl. Vyzkoušej osvědčené recepty....
Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x