Caponata

SUROVINY: (4 OSOBY)

2-3 lilky
3 řapíky celeru
1 malá cibule
300ml rajčatového pyré (passaty)
100g oliv
1-2 lžíce kaparů
1 svazek bazalky
80ml červeného vinného octa
2 zarovnané lžíce cukru
mandle
mořská sůl

POSTUP:

Lilky nakrájíme na kostky. Posolíme a necháme asi 30 min vypotit. Potom opláchneme a osušíme utěrkou. Do hrnce dáme olej a postupně lilek opečeme dozlatova. Necháme okapat na ubrousku. 

Do vody dáme vařit na cca 5 min celer nakrájený na malé kostičky. Scedíme a necháme okapat. 

Na olej dáme restovat cibuli nakrájenou najemno a přidáme rajčatové pyré. Vaříme asi 10 – 20 minut, osolíme. V kastrolu na oleji orestujeme olivy, kapary, okapaný celer. Přidáme opečený lilek, rajčatovou omáčku. Vinný ocet smícháme s cukrem. Když se směs vaří, nalijeme ocet s cukrem do směsi. Přidáme nasekanou bazalku. Opatrně zamícháme. Vypneme, až vůně octa přestane býti ostrá. Přiklopíme a necháme vychladnout. Nakonec posypeme mandlemi. 

Tip: Horkou caponatu naplňte do skleniček a uzavřete. Pak máte dobrotu po celý rok.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK