Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
2-3 lilky
3 řapíky celeru
1 malá cibule
300ml rajčatového pyré (passaty)
100g oliv
1-2 lžíce kaparů
1 svazek bazalky
80ml červeného vinného octa
2 zarovnané lžíce cukru
mandle
mořská sůl
Lilky nakrájíme na kostky. Posolíme a necháme asi 30 min vypotit. Potom opláchneme a osušíme utěrkou. Do hrnce dáme olej a postupně lilek opečeme dozlatova. Necháme okapat na ubrousku.
Do vody dáme vařit na cca 5 min celer nakrájený na malé kostičky. Scedíme a necháme okapat.
Na olej dáme restovat cibuli nakrájenou najemno a přidáme rajčatové pyré. Vaříme asi 10 – 20 minut, osolíme. V kastrolu na oleji orestujeme olivy, kapary, okapaný celer. Přidáme opečený lilek, rajčatovou omáčku. Vinný ocet smícháme s cukrem. Když se směs vaří, nalijeme ocet s cukrem do směsi. Přidáme nasekanou bazalku. Opatrně zamícháme. Vypneme, až vůně octa přestane býti ostrá. Přiklopíme a necháme vychladnout. Nakonec posypeme mandlemi.
Tip: Horkou caponatu naplňte do skleniček a uzavřete. Pak máte dobrotu po celý rok.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved