Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Retro vitacitové řezy

Víte co je vitacit? Instantní nápoj, myslím, že z 80 let, který obsahoval, jen cukr, kyselinu citronovou, barvivo a umělé aroma. Tak přemýšlím, zda jsem ho vůbec někdy pila jako limonádu. Ale určitě jsem ho několikrát slízala z ruky jen tak 🙂

SUROVINY

(velikost hrnku cca 200ml)

4 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje
1 hrnek vlažné vody
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva

Krém:
2 tvarohy (kostky)
1 máslo
1 hrnek cukru moučka
3 lžíce rumu

Vitacitové želé:
2 vanilkové pudinky
750ml vody
1 vitacit
1 hrnek cukru

POSTUP

Vejce našleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu. Zašleháme a potom opatrně vmícháme kakao, mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200°C asi 25min. Zkusíme špejlí. Necháme vychladnout.

Krém:

Mezitím si připravíme krém. Máslo s cukrem našleháme. Přidáme postupně tvarohy a rum. Krém rozetřeme na upečený korpus.

Vitacitové želé:

Na vitacitové želé z uvedeného množství vody odlijeme do hrnce 500ml a v něm rozpustíme vitacit a cukr. Dáme vařit. Ve zbytku vody rozmícháme vanilkové pudinky a ty vlijeme do vroucí směsi. Krátce povaříme. Necháme trochu vychladnout. Občas musíme zamíchat. Vlažné nalijeme na krém a necháme zatuhnout. Toto množství je na velký klasický plech s vyšším okrajem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na těsto všechny ingredience zpracujeme na hladké těsto, které necháme uležet v lednici min. 1 hodinu. Lépe přes noc. Troubu rozpálíme na...
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a marshmallows. (Pokud máte jen ty velké bonbony, tak je rozkrájejte na ¼, rychleji se...
Brambory okrájíme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit. Když jsou měkké, přihodíme zelí a plátek másla. Povaříme. Do zakysané smetany...

RECEPTY