Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Víte co je vitacit? Instantní nápoj, myslím, že z 80 let, který obsahoval, jen cukr, kyselinu citronovou, barvivo a umělé aroma. Tak přemýšlím, zda jsem ho vůbec někdy pila jako limonádu. Ale určitě jsem ho několikrát slízala z ruky jen tak 🙂
(velikost hrnku cca 200ml)
4 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje
1 hrnek vlažné vody
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Krém:
2 tvarohy (kostky)
1 máslo
1 hrnek cukru moučka
3 lžíce rumu
Vitacitové želé:
2 vanilkové pudinky
750ml vody
1 vitacit
1 hrnek cukru
Vejce našleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu. Zašleháme a potom opatrně vmícháme kakao, mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200°C asi 25min. Zkusíme špejlí. Necháme vychladnout.
Krém:
Mezitím si připravíme krém. Máslo s cukrem našleháme. Přidáme postupně tvarohy a rum. Krém rozetřeme na upečený korpus.
Vitacitové želé:
Na vitacitové želé z uvedeného množství vody odlijeme do hrnce 500ml a v něm rozpustíme vitacit a cukr. Dáme vařit. Ve zbytku vody rozmícháme vanilkové pudinky a ty vlijeme do vroucí směsi. Krátce povaříme. Necháme trochu vychladnout. Občas musíme zamíchat. Vlažné nalijeme na krém a necháme zatuhnout. Toto množství je na velký klasický plech s vyšším okrajem.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved