Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomerančové řezy

SUROVINY

300g másla
150g cukru
4 vejce
200g polohrubé mouky
50g škrobové moučky
1 sáček kypřícího prášku
1 lžička strouhaného zázvoru
kůra z pomeranče
šťáva z ½ pomeranče

Smetanový krém
250g tvarohu
250ml smetany ke šlehání
kůra a šťáva z ½ pomeranče
3 lžíce cukru moučkového

Na ozdobu
kůra z ½ pomeranče nakrájená na jemná vlákna
šťáva z jednoho pomeranče
1 lžíce cukru
1 lžíce rumu

POSTUP

Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na sníh a zašleháme zbytek cukru. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobovou moučkou. Do žloutkové pěny opatrně vmícháme po částech sníh a mouku na střídačku. Těsto rozprostřeme na plech. Pečeme při 180°Cna plechu asi 15 – 20 min. Vyzkoušíme pomocí špejle. Necháme vychladnout.

Smetanový krém
Vše šlehačem našleháme do hladkého krému. Upečené těsto rozkrojíme na tři díly a krém si také rozdělíme na 3 díly. Díly slepíme na sebe smetanovým krémem. Poslední díl krému bude na vršku řezů, v kterém pomocí lžíce uděláme jemné důlky.

Na ozdobu
Vše svaříme na sirup – tak na 1/3 množství. Nalijeme do důlků v krému.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na těsto všechny ingredience zpracujeme na hladké těsto, které necháme uležet v lednici min. 1 hodinu. Lépe přes noc. Troubu rozpálíme na...
Na vál prosejeme mouku, přidáme oba cukry, ořechy, změklé máslo a žloutky. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes...
Do kaše přimícháme mouku a z těsta vytvoříme v ruce placičku, do které zabalíme ¼ špekáčku nakrájeného podélně. A toto...

RECEPTY