Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomerančové řezy

SUROVINY

300g másla
150g cukru
4 vejce
200g polohrubé mouky
50g škrobové moučky
1 sáček kypřícího prášku
1 lžička strouhaného zázvoru
kůra z pomeranče
šťáva z ½ pomeranče

Smetanový krém
250g tvarohu
250ml smetany ke šlehání
kůra a šťáva z ½ pomeranče
3 lžíce cukru moučkového

Na ozdobu
kůra z ½ pomeranče nakrájená na jemná vlákna
šťáva z jednoho pomeranče
1 lžíce cukru
1 lžíce rumu

Shrnutí

POSTUP

Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na sníh a zašleháme zbytek cukru. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobovou moučkou. Do žloutkové pěny opatrně vmícháme po částech sníh a mouku na střídačku. Těsto rozprostřeme na plech. Pečeme při 180°Cna plechu asi 15 – 20 min. Vyzkoušíme pomocí špejle. Necháme vychladnout.

Smetanový krém
Vše šlehačem našleháme do hladkého krému. Upečené těsto rozkrojíme na tři díly a krém si také rozdělíme na 3 díly. Díly slepíme na sebe smetanovým krémem. Poslední díl krému bude na vršku řezů, v kterém pomocí lžíce uděláme jemné důlky.

Na ozdobu
Vše svaříme na sirup – tak na 1/3 množství. Nalijeme do důlků v krému.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Z mouky, kakaa, másla, cukrů, kypřícího prášku a vajec vypracujeme hladké těsto na vále, čí v robotu. Zabalíme do fólie...
Cibuli, česnek, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Necháme zesklovatět, potom...
Květák rozebereme na růžičky, přidáme i čistý košťál a dáme vařit. Osolíme. Pár hezkých růžiček vyndáme po 2 – 3...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Ocet s vodou a kořením svaříme a necháme vychladnout. Maso prošpikujeme slaninou a vložíme do hlubší mísy. Přidáme oloupanou cibuli...
Kiwi oloupeme a rozmixujeme. Vodu svaříme s cukrem a citronovou kůrou na sirup. Pokud chceme teplou variantu, vše rychle smícháme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....
Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x