Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pečení s tvarohem: lehké dezerty, které tě nadchnou

Jaro je ideálním obdobím na odlehčení nejen šatníku, ale i kuchyně. Pokud hledáš způsob, jak si osladit den, ale zároveň nepřetěžovat žaludek, tvaroh je ta správná volba. Je lehký, bohatý na bílkoviny a skvěle se hodí do různých dezertů – od rychlých koláčů až po nepečené dobroty. V tomhle článku najdeš inspiraci, jak ho využít naplno.

Proč právě tvaroh?

Tvaroh je nejen chutný, ale i výživný. Obsahuje vápník, bílkoviny a má nízký obsah tuku (v závislosti na druhu). Skvěle se kombinuje s ovocem, čokoládou i ořechy. Navíc je ideální i pro pečení s dětmi – tvarohová těsta jsou většinou rychlá a nenáročná.

Tipy na recepty

Na mém webu poctivachut.cz už najdeš pár skvělých receptů, ve kterých hraje tvaroh hlavní roli:

Tvarohový koláč – nadýchaná, voňavá a ideální k odpolední kávě.

Nepečená jogurtovo-tvarohová dobrota – nenáročné na přípravu a výborné i druhý den.

Bezlepkový tvarohový nákyp s jahodami – skvělý tip na jarní piknik.

Další recepty s tvarohem najdeš na mém webu

Jak upéct tvarohový dezert, který se vždy povede?

  1. Používej plnotučný tvaroh – lépe drží tvar a je krémovější.

  2. Přidej trochu škrobu nebo vanilkového pudinku – zpevní náplň.

  3. Nezapomeň na citronovou kůru nebo vanilku – zvýrazní chuť tvarohu.

  4. Peč pomalu a raději na nižší teplotu – náplň se tak nesrazí a bude jemná.

Tip navíc: Nepečený tvarohový dort

Pokud se ti nechce zapínat troubu, zkus udělat jednoduchý nepečený dort. Stačí sušenky, rozpuštěné máslo, tvaroh, šlehačka a želatina. Do krému přidej čerstvé jahody nebo maliny – ideální osvěžení na teplé dny.

Tvaroh patří k těm surovinám, které by v kuchyni rozhodně neměly chybět – zvlášť na jaře. Vyzkoušej některý z doporučených receptů nebo se inspiruj k vlastní tvorbě. A nezapomeň – sladké může být i lehké.

Další recepty z tvarohem

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Tvaroh ušleháme v míse se žloutky, vanilkovým cukrem,...
V míse rozmícháme změklé máslo, cukr i vanilkový, vejce pokojové teploty a špetku soli do hladké krémové pěny. Hladkou mouku...
Na těsto všechny ingredience zpracujeme na hladké těsto, které necháme uležet v lednici min. 1 hodinu. Lépe přes noc. Troubu...

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Přihodíme propláchnutou cizrnu z...
Dýni omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. Česnek také nakrájíme a přidáme rovnou k dýni. Zalijeme vývarem a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Při pečení se často setkáváme s otázkou: Jaký tuk je nejlepší použít do těsta? Výběr správného tuku může zásadně ovlivnit...
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x