Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
(použitý obyčejný hrnek na čaj cca 230 – 240 ml)
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 hrnek cukru (krupice, krystal)
1/4 hrnku rozehřátého másla
2 vejce
½ hrnku mléka
špetka soli
Čokoládová emulze:
50g čokolády nasekané
3 lžíce kávy uvařené
1 lžíce mandlového likéru (nemusí být)
Krém:
250 g mascarpone
2 lžíce moučkového cukru
200 – 250 ml smetany ke šlehání
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C.
Rozpustíme si máslo. Mouky, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme vejce a nalijeme na sypké ingredience. Přidáme vychladlé máslo. Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky a rozdělíme těsto. Dáme péci na 15 – 18 min do předehřáté trouby.
Upečené necháme chvilinku vychladnout ve formě a potom vyndáme na mřížku. Studené dortíky vrškem smočíme v uvařené kávě, pak vykrojíme otvor. (Já to dělám vykrajovačem jadřinců, jde to i malou lžičkou, můžete použít speciální vykrajovátko.) Otvor naplníme čokoládovou emulzí.
Čokoládová emulze:
Ve lžíci horké kávy rozpustíme nasekanou čokoládu. Umícháme v emulzi a ochutíme mandlovým likérem.
Krém:
Mascarpone, cukr a smetanu společně vyšleháme do pevného krému. Přendáme do sáčku se zdobící trubičkou a ozdobíme dortíky.
PS: Vršek dortíků jsem posypala kakaem jako tiramisu. Buon appetito!
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved