Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Tuňáková pomazánka

Super rychlá a zdravá svačina či večeře.

SUROVINY

1 konzerva tuňáka (ccc150g čistá váha)
3 vajíčka natvrdo – viz jak na to
1-2 jarní cibulky dle velikosti
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce majonézy – viz jak na to
1 lžíce zakysané smetany
sůl, pepř

POSTUP

Vajíčka uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Necháme vychladnout. Z tuňákové konzervy slijeme přebytečnou tekutinu či olej.

Tuňáka dáme do mísy a vidličkou částečně rozmačkáme, přidáme nakrájená vajíčka, jarní cibulku. Vmícháme majonézu, zakysanou smetanu. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou.

Necháme asi ½ hodinu uležet.

Mažeme na pečivo. Sypeme pažitkou.

PS: Výborné je naplnit touto pomazánkou vydlabaná rajská jablíčka, nebo vmíchat do pomazánky vařené těstoviny.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Filety ze pstruha osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mandlích. (Pokud Vám mandličky nedrží na povrchu, můžete pstruha...
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, dno dortové formy vyložíme pečícím papírem. V míse si smícháme mouku s práškem do pečiva a...
Šalotku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Kuřecí játra hlavně pořádně očistíme. Na pánev dáme zesklovatět šalotku na plátku másla. Vhodíme česnek...

RECEPTY