Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kynuté knedlíky s jahodami

Každý rok musí prostě být jahodové knedlíky. To jinak nejde.

SUROVINY

½ kg hrubé mouky
2 lžičky cukru
½ kostičky droždí
1 hrnek mléka (230ml)
1 vejce
malá špetka soli
jahody
strouhaný tvrdý tvaroh
moučkový cukr
máslo

POSTUP

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout.

Jahody očistíme.

Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme. Z těsta uděláme váleček, na který naskládáme jahody hezky vedle sebe. Mezi jahodami těsto rozkrájíme. Jahody těstem obalíme a zakulatíme.

Potom je vkládáme do vroucí vody. Vaříme dle velikosti asi 5 min. Knedlík pomocí dírkované naběračky vyndáme, propícháme.

Sypeme tvarohem, cukrem a řádně polijeme rozpuštěným máslem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Lívance upečeme dle receptu, jen ½ hladké mouky nahradíme pohankovou. Jahody rozmixujeme, abychom měli 100ml pyré, k němu přidáme 5 lžic...
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a mandle. Zamícháme. Přidáme mléko, vejce a zavařeninu. Vše pořádně promícháme....
Jablka oloupeme, vykrájíme a hrubě nastrouháme. Cukr, vanilkový cukr, vejce a olej utřeme do hladka. Přidáme mouku, prášek do pečiva. Vlijeme...

RECEPTY