1 šalotka
2 stroužky česnek
4 lžíce rumu
200 g máslo
500 g kuřecí játra
1 špetka rozmarýnu nebo tymiánu
1 špetka mletý černý pepř
smetana ke šlehání
sůl
Šalotku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Kuřecí játra hlavně pořádně očistíme. Na pánev dáme zesklovatět šalotku na plátku másla. Vhodíme česnek a játra. Opékáme ze všech stran. Játra musí být uvnitř krásně růžová, ale ne syrová. Zalijeme rumem. Chvilku podusíme – 2 min. Játra odstavíme a necháme zchladnout.
Po vychladnutí vložíme játra se zbytkem másla do mixéru a rozmixujeme na jemnou pastu. Ochutíme bylinkami, pepřem a solí. Pokud se nám paštika zdá moc hutná, zředíme smetanou pokojové teploty. A opět prošleháme.
PS: Domácí rychlou paštiku dělám často. Měním jen bylinky. Jednou je to tymián, podruhé rozmarýn, jindy bylinky vynechám a zamíchám zelený nakládaný pepř, nebo bylinky nakombinuji a přidám mandle. Kdo má rád nasládlé chutě, zamíchá brusinky naložené v rumu. Pokud chcete paštiku uchovat déle, anebo jí někomu dát jako jedlý dárek, nandejte paštiku do skleniček a zalijte ji rozpuštěným máslem.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved