Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

1 stroužek česneku
1 cibule
1 velká mrkev
2 řapíky celeru
2 lžíce oleje nebo sádla
1 hrnek čočky
½ lžičky tymiánu sušeného
1 lžička oregana sušeného
1 lžička sladké papriky
vývar
sůl a pepř

POSTUP

Nejdříve nakrájíme cibuli a česnek najemno, celer i mrkev na půl kolečka. Do hrnce dáme olej nebo sádlo orestujeme cibuli, potom přidáme česnek a zeleninu a pěkně opečeme do zlatova. Zalijeme vývarem asi 1,5l. Osolíme a pepříme.

Přidáme čočku, koření (já mám bylinky – tymián a oregano ze svoji zahrádky, tak jsou aromatičtější,
tak pokud se Vám zdá, že koření není výrazné, můžete špetku ještě přidat)
 a vaříme asi hodinu.

Po hodině částečně rozmixujeme a podle chuti ještě dochutíme.

Já podávám polévku s opečenou houstičkou na másle, a pro chlapi s opečenou pikantní klobáskou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Rýži pořádně propláchneme vodou a zalijeme kokosovým mlékem a obyčejným mlékem. (dohromady 1.5l). Přidáme špetičku soli a dáme vařit. Vaříme...
Žloutky utřeme se změklým máslem, přidám mléko a mouku. Osolíme. Přidáme bylinky. (Hlavně ať jsou všechny suroviny pokojové teploty). Nakonec opatrně...
Do uzeného masa napícháme hřebíčky. Oloupeme brambory, omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky.(Pokud máte nové brambory jako já, tak je ani...

RECEPTY