Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

1 stroužek česneku
1 cibule
1 velká mrkev
2 řapíky celeru
2 lžíce oleje nebo sádla
1 hrnek čočky
½ lžičky tymiánu sušeného
1 lžička oregana sušeného
1 lžička sladké papriky
vývar
sůl a pepř

POSTUP

Nejdříve nakrájíme cibuli a česnek najemno, celer i mrkev na půl kolečka. Do hrnce dáme olej nebo sádlo orestujeme cibuli, potom přidáme česnek a zeleninu a pěkně opečeme do zlatova. Zalijeme vývarem asi 1,5l. Osolíme a pepříme.

Přidáme čočku, koření (já mám bylinky – tymián a oregano ze svoji zahrádky, tak jsou aromatičtější,
tak pokud se Vám zdá, že koření není výrazné, můžete špetku ještě přidat)
 a vaříme asi hodinu.

Po hodině částečně rozmixujeme a podle chuti ještě dochutíme.

Já podávám polévku s opečenou houstičkou na másle, a pro chlapi s opečenou pikantní klobáskou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouku, mleté ořechy, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, cukr, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse. V kefíru...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr. Uděláme důlek, do kterého klepneme vejce, a přidáme mléko. Pomocí nože od středu důlku trochu...

RECEPTY