Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
1 stroužek česneku
1 cibule
1 velká mrkev
2 řapíky celeru
2 lžíce oleje nebo sádla
1 hrnek čočky
½ lžičky tymiánu sušeného
1 lžička oregana sušeného
1 lžička sladké papriky
vývar
sůl a pepř
Nejdříve nakrájíme cibuli a česnek najemno, celer i mrkev na půl kolečka. Do hrnce dáme olej nebo sádlo orestujeme cibuli, potom přidáme česnek a zeleninu a pěkně opečeme do zlatova. Zalijeme vývarem asi 1,5l. Osolíme a pepříme.
Přidáme čočku, koření (já mám bylinky – tymián a oregano ze svoji zahrádky, tak jsou aromatičtější,
tak pokud se Vám zdá, že koření není výrazné, můžete špetku ještě přidat) a vaříme asi hodinu.
Po hodině částečně rozmixujeme a podle chuti ještě dochutíme.
Já podávám polévku s opečenou houstičkou na másle, a pro chlapi s opečenou pikantní klobáskou.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved